Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 24 Julai 2016

Hilangkan kembung perut dengan Batook Ori !

 

Tetiba perut rasa sebu semacam ! Buncit cam perempuan mengandung 5 bulan ! Terus rasa macam nak gi gym ! Ingatkan dah memang buncit gara gara makan macam macam bulan ni ditambah 2 bulan dah tak gi gym.. hurmmm..

Aku rasa sebab tak makan pagi tadi kot ? Pastu terus makan belah tengahari dengan banyaknya.. Hurmm.. Tu ke ? Dah makan tengahari , gi open house lak ! Dah makan kat sana , gi umah mak aku lagi.. Pekena roti jala dan kuah durian.. huhuuh..

Dah tau camana rasa kembung perut di usia ni. Memang bisa tul ! Kalau muda muda dulu , boleh la lawan gak.. Hurm..

image

Tetiba aku teringat sesuatu ! PATI BATOOK ORI !!!

image

Terus aku amik dan sapu keliling perut aku.. Terasa lega tak lama kemudian. Baru ada mood nak update blog.. Hurmm.. pastu baru sakit perut.. Hehehehe.. Legaaa !! Kurus balik dah aku..

Lapar lak.. layan maggie pon sedap ni ! Huhuh.. Apa ? Mana nak beli Pati Batook Ori ni ? Gi tengok kat page dia , Pati Batook Ori. Nasihat aku.. bila beli , beli banyak banyak. Buat stok. Letak dalam kereta , di pejabat dan rumah.. Huhuh.. Memang berbaloi !

Hari ke 5 tanpa gadget !

 

Alhamdulillah.. diorang cuma bunyi sekali dua jer.. bukan beria nak sangat tapi sebab boring. Akhirnya mereka bermain bersama.. terus lupa pada gadget. Si abang kreatif. Ada je menda nak dibuatnya. Dan Zahra , rajin melayan. Sesekali , Zahra menangis. Dah biasa sangat..

Tahap boring menjelma lagi.. diorang layan kartun..

image

Sebelum tidur , Zahra nak layan menari jap sebelum susu masing masing sampai.. hehehe.. Sampai susu , baru berenti menari dan menyanyi.. Belajar jap ngan mak dia, baru memasing ‘dipaksa’ baring ! Huhuhhu..

Didi dan Kengkawan jadi pilihan..

image

Jangan drastik sangat ‘bekukan gadget’ pada anak anak.. pelan pelan.. bagi diorang aktiviti.. baru diorang lupa tapi jangan kasi ‘hilang ingatan’ terus lak ! Sian diorang.. ni zaman mereka.. huhu..

image imageimage

Tahun depan.. sekolah !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI