Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 Julai 2016

Boleh ‘die hard’ aku cam ni !

 

Awal Ramadan , servis 5,000km ! Pastu sehari sebelum balik kampung untuk berhari raya , bateri kong.. tukar bateri baru. Dan Syawal belum pon abis , kena servis dah kereta lagi ! Untuk 5 ribu km lagi !

Kali ni kena tukar gear oil dan part part aircond cam air cond filter dan sebagainya.. Aduhhhh ! Leh koma gini wehhhh .. Tapi serius memang kena servis la.. aku bawak pon dah leh rasa tak best. Air cond pon memang dah bau baek punya ! Huhuhuh.. Rasa macam nak tukar kereta je terus ! Huhhh.. takda company nak sponsor ke ???

image

image

Demi mencari sesuap nasi .. duit kereta bulanan + petrol + tol + servis kereta = GILA LA WOIII !

Nak guna pengangkutan awam ? Kikikiki… Agak agak laa ! Ada pon ERL yang mana nak ke Bandar Tasik Selatan pon dah RM12. Mangkuk mana tau gi naikkan harga ari tu pon tak tau laa.. Alasan perbaiki perkhidmatan.. Perbaiki la sangat.. Huhhh..

Perasan takk.. Including GST ! GST tu mana gi eh ?

Sedapkah Sambal Hitam Pahang ??

 

image

Hurm.. ni kali kedua aku makan sambal hitam dari Pahang. Mereka yang suka pedas , akan kata sedap ! Yang tak suka pedas , memang out la ! Huhuhu..

Ini kali kedua aku review sambal hitam buatan anak Pahang ni. Dan masing masing ada keunikan.

image

Sedapkah ?? Apa pendapat aku ??? Aku test makan dengan roti.. Huhuhu.. Orang kata giler laa ! Pedas kot ???

Camana rasanya ??

image

Krikk.. krik… nanti aku citer penuh ehhh ! Hehehehe.. Dan nak beli kat mana selepas aku makan dengan nasi panas dan nak cari pulut lemak ! Er , mana nak cari pulut lemak pulak ni ??

Aku mengaku , aku tewas !

 

Bukan mudah.. aku terpaksa akui ! Dulu aku poyo jer kata boleh nak maintain laa.. yang penting pengurusan masa ! Hurmm.. Masa takda anak , ok la ! Dah ada sorang , boleh nak kawal lagi. Masuk nombor 2 , hurmm.. dah mula goyah.. Ni baru nak masuk nombor 3 , aku dah tak larat. Ditambah dengan kecederaan sendi !

BOROI ! Tu masalah yang aku hadapi sekarang. Makan tak la jenis pelahap tapi sekali ngadap tu , memang payah nak berenti. Dan satu lagi isu aku ialah makan malam.. Hurmmm… Masalah keboroian ni timbul bila malam tu makan banyak ! Tu satu kesilapan sama sekali..

Bayangkan.. ni makan malam aku semalam !

image

image

Dulu laaa.. dulu.. dengan banyak ni punya makan , aku akan berada di gym untuk 2 jam lamanya ! Huhuhuh.. Sekarang ? Adehh.. lepas makan , tengok laptop.. dok pk nak update apa dan anak anak memanjat manjat belakang aku ! Acaner nak g gym ? Dan baru nak melangkah keluar rumah , 10 arahan diberikan wife ! Disusuli dengan pautan anak anak di kaki kiri dan kanan..

Aku redha. Welcome to boroi !

Apa masalah Zahra ni ?

 

Aku pelik… Dia kata ‘exercise’ ! Dia dok tengok aku buat setiap kali workout di mini gym. Tapi masalah dia ni , pantang jumpa ‘tebing’ macam tepi katil , tepi tangga dan apa saja yang ada ruang untuk dia buat !

image

Walaupun di dalam restoran !

image

Ada sapa sapa punya anak dara macam ni punya perangai tak ?? Adeh.. takkan nak jadi atlet gimnastik negara kot ?? Huhhh…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI