Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 5 Ogos 2016

Best sangat ke produk COSMODERM ?

 

Seawal aku mengenali Cosmoderm , aku tak beberapa yakin dengan produknya terutama pencuci muka ! Aku lebih gemar guna produk yang selalu diiklankan di kaca tv ! Terpengaruh gituuu… apatah lagi model digunakan memang kacak kacak belaka ! Manalah tau , kalau guna leh kacak gitu.. hehehhee..

Hampa sangat ! Muka berjerawat dan berminyak ! Seingat aku , aku dipelawa guna produk pencuci muka Tea Tree Oil dari Cosmoderm dan hasilnya amat mengagumkan !

Sehinggalah aku pengguna setia produk Cosmoderm !

image

Aku bukan sahaja promote produk ni di media sosial tetapi aku menggunakan produk ni setiap hari malah bila gi travel , aku tetap usung terutama pencuci muka dan losyen badan !

Ramai kawan bertanya pada aku.. terutama berkenaan Tea Tree Oil ! Apakah bagus seperti yang aku katakan ? Jawab aku mudah jer… Aku pakai dah 3 tahun dan amat jarang sekali jerawat naik melainkan aku salah makan seperti makan kacang ! Minyak banyak tu.. tapi bila aku cuci muka , esoknya terus kecut !

image

Lepas cuci muka.. guna Tea Tree Oil Magic Body Lotion untuk pastikan kulit senantiasa lembab serta mengelakkan badan dari naik jerawat serta badan berbau ! Huhuhuh.. Maklumlah , bila bersenam , peluh berterabur keluar.. kan kan ?

image

Lama kelamaan , ramai kawan kawan terutama blogger menggunakan produk ni ! Dan mereka berpuashati sangat ! Aku sendiri tak sangka sampai tahap gitu.. Huhuh.. Terutama buat mereka yang ada masalah dengan parut seperti aku , baru baru ni !

image

Gambar atas , kesan dari insiden yang sukar dilupakan ! Kemudian aku guna dua jenis produk dari Cosmoderm. Beberapa minggu kemudian , ada perubahan !

image

Setelah berbulan.. aku terlupa yang aku ada parut kat tangan aku ni ha ! Kalau tak , malu nak letak tangan atas meja makan.. Huhuh.. Nampak parut kooooo !

image

Aku guna apa ??? Sila rujuk entri COSMODERM : Hilangkan parut di tangan aku ! Kena rajin bubuh.. cam aku , bila teringat baru bubuh. Tu pasal makan masa lama nak kembalikan keanggunan ! Huhuu..

image

Keberkesanan produk ni diakui oleh teman teman rapat aku. Ini bukan testimoni berbayar yer ! Aku sendiri terkejut mereka guna produk ni. Made in Malaysia punya.. tak ramai nak pandang ! Huhu..

image

Amacam ? Nak cuba ? Ramai dah cuba dan mereka jadi pelanggan tetap ! Untuk pengetahuan , Cosmoderm bukan sehari dua dalam bidang skincare dan bodycare ni..  berbelas tahun dah wooo ! Bukan calang calang produk Cosmoderm ni.

Mana nak beli ??? Hurmm.. Aku syorkan beli online tapi ada kawan tak beberapa pandai nak guna. Maka boleh dapatkan di Guadian , Wellness , Vitacare terpilih ! Tapi kalau beli online , ada diskaun wooo ! Tak caya ? Sila ke www.cosmoderm.com.my !

image

Persediaan menyambut bayi..

 

Sediakan pakaian baby dalam kereta , yer. “ . Pesan nurse cun ari tu.. Walaupun aku tak nampak muka dia , aku anggap semua nurse di Malaysia ni , cun cun belaka ! Positif kata kawan aku.. Hee..

Aku tanya wife.. Nak beli baru ke guna yang lama jer ? Beli baru boleh.. guna yang lama pon ok je ! Tapi untuk sambut baby baru , kena la bagi baju baru.. Jangan kedekut aihhh ! Kann ??

Ok.. baju baru.. Kena basuh dulu ! Tak leh guna sabun sebarangan ! Kena guna sabun khas gituuu ! Nasib baik dah ada sabun untuk basuh pakaian baby ni.. Beli kat Mothercare , KLCC baru baru ni..

image

image

image

Boleh dapatkan di Mothercare yer.. Dan yang penting juga ialah hair and body wash ! Aku disarankan guna produk Aleva Natural. Kenapa ?

Hurmm.. Letih jugak nak translate ni.. Aku copy paste je , boleh ?

  • No artificial fragrances or perfume
  • No colorants/dyes
  • No phthalates
  • No Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
  • No Sodium Laureth Sulfate (SLES)
  • No chlorine
  • No sulphates
  • No ethyl alcohol
  • No parabens
  • No formaldehydes
  • No lanolin
  • No phenoxyethanol
  • No animal testing

image

Bukan sebarangan produk yer.. Dah menang anugerah di beberapa buah negara seperti Canada , US dan UK ! Terbukti Aleva Naturals ni bukan calang calang !

Boleh baca di http://www.alevanaturals.com/

image

Dan ini antara yang penting yer ! Kalau nak tukar lampin.. basuh dan lap ! Haaa.. Try guna Bamboo Baby Wipes ! Juga dari Aleva Naturals. Ada pelbagai jenis gitu !

image

Ok.. Ini yang aku syorkan sebab aku dah simpan stok untuk adik Zahra. Buat mereka yang tercari cari produk untuk bayi , Mothercare disyorkan. Ada banyak pilihan dan pastinya ianya adalah terbaik !

Selamat membeli belah !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI