Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 2 September 2016

Persiapan terakhir sebelum kelahiran si kecik !

 

Minggu depan kata wife.. Aku , aku… aku.. Adehh ! Mengelabah ? Tentulaahhh ! Giler  tak mengelabah ! Aku kena jaga 3 pasni. Ditambah dengan Qhaliff nak sekolah lagi. Mau aku jadi huru harare la buat 2-3 bulan sebelum nak dapat atasi semua kekalutan tu. Kalau ada orang gaji , ok laaa.. Sapa nak jadi orang gaji aku ? Angkat tangan cepat ! Hahahaa…

Wife ajak shopping buat kali terakhir. Pasni dia kena pantang berbulan lamanya. Aku , ikut je laaa.. Alasan kukuh. Anak anak ! Apa nak buat… terima je la !

Destinasi… Seperti biasa , KLCC ! Pilihan , Mothercare ! Kenapa sini ? Sebab sejak Qhaliff seusia 1 hari hingga skang , pakaian dia masih cantik lagi ! Maknanya , berkualiti la kan ? Walaupun ada yang kata mahal , tapi bagi aku.. keselesaan adalah keutamaan. Bukan apa , budak budak tak selesa .. kita gak susah kan ? Kang asik bantai teriak ! Kita bukan nak paham pon.. kan kan ? Sekadar pendapat aku je la.. Lain orang , lain pendapatnya.

image

Besar dan selesa di Mothercare KLCC ni. Di Mothercafe Bangsar kalau tak silap aku , pon besar gak. Bermakna , ada banyak pilihan kat sini. Apa saja berkaitan si kecil , boleh ada di sini.. Pakaian , stroller , apa saja laa..

image

image

image

image

image

image

Ada satu stroller dan katil baby yang menarik minat aku ! Huhuhu.. Cantik woooo !

image

image

Agak kerugian sebenarnya aku sebab sebelum Hari Merdeka ari tu , ada jualan murah ! Kaw kaw punya sale wooo ! Adehh.. Silap besar tak tengok Instagram Mothercare Malaysia.

Dan hasil untuk hari ini… hehee..

image

image

Qhaliff berharap… berharap sangat.. !

image

Cam abah dia ! Hahahaha..

Galaxy Note 7 jatuhkan ‘maruah’ SAMSUNG !

 

Seperti dalam entri aku yang lepas , aku minta rakan rakan hold dulu membeli NOTE 7.. termasuk aku ! Hehehe.. Kenapa ? Aku rasa kalau korang dah baca entri tu , mesti tau nape kan ! Entri mana ? Hurmm.. Ni haaa.. Samsung Galaxy Note 7 banyak masalah ?

Dan tadi aku ternampak seorang rakan post status  bergambar di Facebook.. Waaaaa ! Gila laah ! Meletup !

image

Terus aku scroll.. cari lagi info..

image

Terbaik laaa ! Hahahaha.. Kenapa lak ? Pasni diorang akan perbaiki dan meningkatkal lagi mutu serta kualiti Note 7 dan pada masa sama harganya akan lebih murah berbanding sekarang ! Maklumlah , reputasi dah jatuh ! Maka nak perbetulkan bukan mudah ! Haa.. Kena banyakkan semula promosi termasuk guna kembali blogger bagi mendatangkan kembali keyakinan pengguna yang rasanya dah tak sabar menanti Iphone 7 yang bakal keluar minggu depan ! Fuhhh..

Secara jujurnya , aku masih menaruh harapan pada SAMSUNG berbanding APPLE.. Heheehhe…  Kalau Iphone ada S Pen , aku rasanya SAMSUNG bermasalah besar laaa .. Jenama lain cam Sony , mereka tak perlu risau kerana mereka ada peminat tersendiri.. cam aku !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI