Ahad, 20 November 2016

Di rumah Aariz tidur di dalam buaian. Apakah sukar bila travel nanti ?

 

Ramai kawan kawan kata kalau si bayi kalau diajar tidur dalam buaian , nak ke mana mana nanti payah nak tidur ! Nak kena usung buaian tu jugakk ! Hurmm..

Sewaktu Qhaliff dulu , aku memang tak kasi buaian. Camana sekali pun cuba gak tidur di atas tilam. Dodoi sampai dia tertidur. Bila buat gitu , memang tak jadi kerja la aku ! Kena tumpu kat dia 100%. Hurmm..

Zahra , aku terpaksa kasi tidur dalam buaian. Tu pun selepas usia setahun kot ketika di rumah mak aku. Zahra payah skit sebab suka menepek kat kita  24 jam ! Selepas dapati tidur di dalam buaian , si kecil lebih puas , aku rasa aku nak tidur dalam buaian gak la  untuk baby akan datang , tak was was dah nak kasi tidur dalam buaian tetapi camana nak travel nanti ?

Aariz terpaksa aku kasi dia tidur dalam buaian. Lepas menyusu , sendawakan dia dan letak dalam buaian. Lena sangat ! Dan hari ni , aku sekeluarga ke Gambang atas urusan keluarga. Menariknya , tak bawak buaian pun ! Teringat ada kawan aku , kemana saja dia pergi… dia kena usung buaian sama ! Huuh..

Aariz tidur lena.. tapi dengan syarat.. Heee.. Kena ada mak dia !

image

Heee.. lega gue ! Pasni nak kena ajar guna car seat lak.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI