Selasa, 22 November 2016

Tragedi malam pertama , berulang selepas 9 tahun perkahwinan !

 

Fuh… tak sangka aku. Aku lupa dah sebenarnya tapi wife ingatkan selepas kejadian sebelum subuh tadi.. Gini ceritanya.. Zasss ! Mengimbas 9 tahun lepas.. Malam pertama selepas sah bergelar suami isteri.. Ada satu kejadian menyayat hati berlaku.. Aku tak tau apa yang aku mimpi tapi wife jadi ‘mangsanya’.

Kenapa ??? Sedang aku dibuai mimpi yang agak ngeri , tetiba aku terdengar suara wife menjerit. Malam pertama menjerit dah ? Adehhh..  Pastu aku kena cubit.. Aku pun turut menjerit sama.

Aku tanya wife , kenapa dia cubit aku ? Aku sebenarnya dah syak tapi tetap nak bertanya.

“ Yang abang sepak Zila kenapa ? “. Berkerut muka dia !

Aku gelak besar. Ngigau laaaa.. Mimpi bertarung dengan penjahat ! Hahahahaha.. Geram punya pasal kaki kaki semua naik ! Dan ini bukan yang pertama kali berlaku dalam sejarah mimpi ngeri aku. Pernah aku tumbuk dinding sekuat hati.. Memang berdarah la buku lima aku tu. Bengkak weh.. Tapi tu masa sebelum kawin laa..

9 tahun berlalu.. Pagi tadi.. Aku yang tidur bersama Qhaliff dan Zahra di ruang tamu , terjaga disebabkan kena himpit dek diorang berdua. Ditambah dengan suhu yang agak panas , aku terus masuk ke dalam bilik.

Tengok jam.. baru kul 5 pagi.Belum masuk subuh. Nak lelap lagi. Terlalu penat badan ni. Tak dapat cukup rehat. Huhuh.. Kononnya laaa..

Aku baring di ruangan kosong di atas katil. Amik hujung hujung jer. Dan sambung tidur. Aku tak sangka mimpi aku bergaduh aku tu bersambung ! Hampeh tul laaa.. Dan tak pasal pasal aku melepaskan satu tumbukan dari tangan kanan. Nasib baik tumbukan pun ala ala girlfriend bergurau ngan boyfriend di awal percintaan. Tapi ‘ mangsa’ menangis dengan kuatnya !

Aku bukak mata.. Ah , sudahhhhh ! Aariz jadi mangsa kali ni !! Arghhh… terus aku bukak lampu dan tengok dia. Wife geleng je kepala.. Pujuk Aariz dan dia ok.. Sambung tidur ! Huhuhuh.. Aku cium dia dan mintak maaf.. Adehhh..

image

Nampaknya , malam ni kena tidur sorang sorang jer laaa gamaknyaa !

Sekadar kecilan saja ..

 

Bang , nak masak apa malam ni ? “. Tanya wife.

Kita makan kat luar je. Gi makan nasi arab.. Ok ? “. Tawaran lumayan dari aku. Walhal selalu je makan kat sana. Heee.. Aku suka makan kat situ sebab bersih , makanan dia pun sedap sedap belaka termasuk pizza.

Wife setuju. Lepas maghrib , gi ke Ayer @ 8 , Presint 8 di Putrajaya. Restoran Balqis.

image 

Makanan kat sini , memang sedap sedap ! Harga dia setanding dengan makanan di restoran lain tapi portion dia besar. Kira puas la makan.

Aku nak makan nasi malam ni ! Haahaha.. Siang malam aku gi gym.. Tenaga abis banyak. Nak recharge semula. Tak guna gak sado tapi sakit kan ?

Aku amik nasi mandy dengan setengah ekor ayam.. Er , aku sorang je ! Heeee.. Wife makan lamb chop. Anak anak makan pizza dan nasi aku. Kongsi kongsi jer.. Menteri suruh jimat !

image

image

Puashati makan sini ! Selesai semua. Makan bergilir dengan wife. Aku makan dulu pastu jaga Aariz.. Qhaliff dan Zahra , bermain sesama sendiri..

Selesai makan.. Bayar.. Dalam RM80++. Ok la .Dalam bajet aku.. Pastu aku ke Klinik Azalea. Makin meriah klinik dia. Alhamdulillah. Pertama kali tengok Aariz , kat sini la.. Hehehehe.. 4D scan.

Tetiba ternampak sesuatu yang menarik ! Alhamdulillah… dah makin maju Klinik Azalea ni !

image

Yesss ! Pasni bawak Qhaliff dan Zahra jalani pemeriksaan kat sini jer. Tak payah gi jauh jauh dah. Lagi pun aku puashati dengan layanan di sini selama 8 bulan sebelum ni.. Heeee..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI