Khamis, 1 Disember 2016

Old Town White Coffee Wakaf Che Yeh terbaik !

 

Aku suka gi tempat tempat makan pastu kasi bikin huru hara kat situ. Hehehe.. Nak tengok camana staff kat sana punya respon ! Ada beberapa restoran yang gempak , memang ok seperti Paparich IOI Mall Putrajaya , Tom Yum Kung Ayer@8 di Putrajaya pon ok.

Dan hari ni ke Old Town White Coffee di Wakaf Che Yeh memandangkan ada voucher bernilai RM30 yang aku dapat ketika perasmian BoboiBoy tempoh hari. Apakah mereka akan menerimanya ? Sebelum ni ada gi ke Old Town White Coffee di stesen BHP selepas tol Gombak tapi diorang tak terima. Katanya francais je. Ke gi HQ ! Huhuhh Tak de la pulak ada tulis kat voucher tu kena g HQ untuk tebus. Malas nak bertekak.

Alhamdulillah.. kat cawangan Wakat Che Yeh ni bagus ! Aku salute la kat diorang ! Yang bagusnya , diorang ni muda muda.. dan manis belaka ! Heee..Buat kerja pon laju dan senyum sokmo.

Makanan bagi aku.. memang menepati citarasa aku ! Harga pon , ok la.. standard restoran berhawa dingin dan service ala hotel gitu.

image

image

image

Seperti biasa.. Zahra akan buat ‘huru hara’ di mana saja dia pergi.. Aku rasa dia tak berniat gitu tapi ada satu perangai yang aku rasa.. dia warisi dari aku.. clumsy ! Confirm akan ada yang tumpah ! Dan tadi , air cendol dia.. serta air sejuk tumpah abis atas meja. Dia memang nak makan sendiri. Tak nak bersuap ! Maka.. itulah harga yang perlu dibayar…

Apakah staff tarik muka ? Alhamdulillah.. aku dan wife kasi bersih la sedikit tempat tu.. sebelum beredar dari sana. Staff ok jer.. Cuma ada sedikit sedikit je perlu diperbaiki..

Harap dapat kekalkan kerja gini.. baru pelanggan akan kembali.. kan ?

Bila memori si anak kecil muncul..

 

Facebook tayang video Qhaliff seusia setahun. Tiba tiba rasa air mata seingin nak mengalir keluar. Terus aku memandang Qhaliff yang sedang leka tengok kartun kegemaran dia..

Cepatnya masa berlalu. Sebulan lagi.. dia akan mulakan persekolahan dia buat pertama kali dan itulah juga buat pertama kali dia akan ‘berjauhan’ dari aku ! Arghhh.. aku rasa cam tak nak lepaskan dia jer ! Tak boleh..

Apakah dia mampu survive tanpa aku ? Semalam , aku bawak dia bermain di satu tempat ni.. kat KB Mall. Dia nak sangat main slide dengan adik dia. Aku pun tunaikan.

Aku letak dia dalam tu ngan Zahra , aku duduk luar. Nak belajar biasakan dia tanpa aku. Di tangan dia ada permainan yang baru dia dapat. Dalam tu ada gak kanak kanak lain bersama parents mereka.

image

Aku cuma risau satu je.. Cara dia bergaul walaupun aku yakin dia mampu membiasakan diri. Dan Allah menampakkan pada aku ketika itu juga. Dan aku percaya , Qhaliff dah bersedia.

Ada sorang budak kecik ni amik permainan dia. Kalau dulu , Qhaliff akan menangis atau merampas kembali tetapi kali ini tidak.. Dia meminta secara baik pada budak tu.. Budak tu berkeras tak nak bagi.. Hahaha.. Dia cuma mengambil secara baik namun tak berjaya..

Zahra datang dan terus tarik dari tangan budak tu ! Hahaha.. Terbeliak mata aku tengok perbuatan Zahra. Pastu siap bebel lagi dia. Hahahaha.. Garang makcik sorang ni. Hak dia , memang payah laaa nak dapat kecuali abang dia. Nak boleh..mintak dengan baik !

Alhamdulillah.. nampak dah Qhaliff camana dan aku percaya dia boleh berdikari nanti tanpa aku.. Aku je tak leh berdikari tanpa dia ! Huhhuuh.. 4 tahun dengan aku wehhhh…

Nak kena tambah sorang lagi ni.. hahahaha..Anak laa.. bukan bini !

Kek Baskin Robbins hadiah harijadi..

 

“ Abang nak apa ? “ .

“ Nak jam Suunto ! “

image

Kecik besar kecik besar je wife tengok aku ! Huhuhuh.. Dah tanya nak apa , kan ? Takkan nak jawab..

“ Abang nak kawin lagi , boleh tak ? “. Kan kan ? Cer aku jawab gitu.. Haaaa.. Mau aku kena benam di dasar lautan Altantik laa jawabnyaa.. hehehe.. Maka , aku pilih Suunto yang dah 2 tahun mejadi kegilaan aku ! Huhhu.. Sebelum ni , Pro Trek aku giler.. hee..

Aku tau… dalam keadaan ekonomi yang gawat gini tapi dinafikan oleh pihak tertentu , aku perlu .. er , kami perlu berjimat cermat dan membeli apa yang perlu je .. kan kan ?

Aku bagitau wife.. tak yah beli apa apa la.. Hee.. Tapi aku tau, camana pun dia akan membeli gak sesuatu memandangkan harijadi dia bakal menjelang awal tahun nanti ! Hahahaha.. Kalau dia tak kasi hadiah , maka dia pun tak dapat nanti.. Heheehe.. Akal geliga perempuan ni , aku leh baca dahhh !

Akhirnya.. dia belikan kek Baskin Robbins ! Dia tau aku takkan makan pun sebab aku dah jaga badan.. tapi anak anak suka.. dia beli jer.. Aku pun tak kisah.

image

image

Aku rasa sepotong. Sedap !! Aiskrim gitu.. Coklat dia pun memang pure la.. Tak tau la berapa harga sebiji kek ni. Tapi yang pasti , memang berbaloi la. Tak payah nak tulis tulis atas tu.. Kasi je anak anak tiup liilin tu dan aku potong je.. Zass ! Makan ! Nasib baik la aku jaga badan.. kalau tak , tak merasa la budak budak ni nak makan . Aku confirm makan sebijik tu terus ! Heee…

Pakaian ADIDAS tidak lagi berkualiti berbanding PUMA ?

 

Hurmm.. Aku baru beli satu wind jacket Adidas . Harga , RM180. Aku dah ada PUMA punya dan nak ada satu lagi. Ada banyak pilihan seperti Under Armour , Nike serta Puma. Tetapi aku tertarik dengan Adidas sebab warnanya. Aku memang tengah giler warna oren ! Hehehehe.. Lagi pun , kalau aku pakai ketika dok walking atau running di jalan raya terbuka , warna oren ni akan lebih terang dan mudah kelihatan dek pengguna jalanraya yang lain , kan ?

Ok.. aku beli Adidas.

image

image

Dan tak sampai sejam aku berworkout.. Aku tak workout berat  pon sebab badan masih penat.. Aku ternampak di lengan aku dan terus rasa kecewa.. Haihh.. Sama seperti seluar track aku , bahagian dalam koyak.

image

Hurmm.. Nak kata ketat sangat , size sama jer.. Size L seperti Puma punya. Besar dah pon tu cuma ketat kat bahagian belakang skit jer.. Sama cam Puma.

Tapi aku memang dapat rasa perbezaan kualiti antara Puma dan Adidas sejak dua menjak ni. Entah kenapa kualiti Adidas semakin ke laut skang ni.. Hurmm.. walhal dulu , Adidas jauh lebih bagus dari Puma. Sekarang , bagi aku Puma semakin mengemaskini kualitinya.

pimage

Nampaknya wind jacket yang baru aku beli ni , kena potong dibahagian lengannya. Hurmm.. Terpaksa ! Kalau tak ? Nak pakai camana kan ? Hurmm..

Oh ya.. nak kata aku semakin besar.. ngarut la.. Tak pun. Aku bukan bikin badan kasi besar pon.. Hurmm.. Terpaksa cari jenama lain lak.. Nak try Under Armour pasni memandangkan aku pun dah ada headgear dan cap Under Armour dan ternyata kainya memang sedap dan sesuai dengan aku..

image

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI