Sabtu, 10 Disember 2016

“ Daddy, nak tengok.. “

 

Di saat aku tengah setting kamera untuk jadi ‘jurugambar tak bertauliah’ majlis persandingan adik ipar , masa tu jugak laa Qhaliff datang tengok.. Dia nak tengok je katanyaa !

Aku tak kasi.. Tau apa dia kata ?  “ Tak nak kawan daddy ! “. Eh ehhh.. Gitu lakkk ! Aku jawab laa.. “ Tak nak kawan sudah.. tetek kau sebelah.. “. Hahaha.. Takda la ! Aku jawab tak nak kawan dah. Terus dia buat muka seposen.

image

Ok.. aku kasi tengok.. Mengalah ! Kalau arwah ayah aku dulu , jangan mimpi la nak dapat pegang kamera dia. Katanya nanti abis setting semua !

Anak punya pasal.. kasi je la. Kot la dia ada bakat kat bahagian ni kan ?

image

image

Pastu dia nak try tekan. Masa tu jugak laa batalion anak buah datang join sama ! Adehhh.. masing masing sibuk bergaya depan kamera.

Dan terus dia jadi jurugambar ! Aku garu kepala..

image

Tiba-tiba wife masuk dah bersuara..

“ Abang.. pengantin dah datang tu.. “. Ah , sudahhhh.. terus kelam kabut aku. Maklumlah , aku kan amatur ! Huhhuhu.. Dan ternyata gambar pengantin aku amik kali ni , gagal..

image

Haishhh… gagal guee !

Tahniah Harith Iskander , Juara The Funniest Person In The World #TFPW

 

image

Terbaik buat Harith Iskander. Bakat melawak solonya memang takda sapa boleh nafikan sama sekali. Bagi aku , yang pernah tengok sendiri lawak solonya secara langsung memang sangat sinis dan makan dalam ! Tak perlu nak bersungguh sungguh nak kasi orang ketawa seperti memperbodohkan diri sendiri pon ! Sebab tutur kata dia memang sampai dan melucukan !

Pada pusingan akhir sebelum menjuarai The Funniest Person In The World (TFPW) yang berlangsung di Levi , Finland ni , dia bersaing dengan beberapa pelawak dunia, Alex Calleja daripada Filipina, Mino Van Nassau (India), David Kilimnick (Israel) dan Katerina Vrana (Greece).

image

Harith mendapat undian tertinggi iaitu hampir empat juta undi berbanding empat peserta peringkat akhir lain. Kemenangan itu mengambil kira markah daripada juri yang dicampur dengan undian penonton atas talian, yang mengikuti klip persembahan jenaka peserta melalui laman web LaughFactory.com.

Tahniah sekali lagi buat Harith Iskander yang telah mengharumkan nama negara di saat saat nama negara dicalarkan dengan tidak sengaja oleh individu individu tertentu..

image

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI