Percutian bajet sempena cuti panjang CNY !

 

“ Bang nak gi mana cuti ni ? Balik kampung ? “. Tanya wife.

Ikut hati aku , balik Kelantan atau Pulau Pinang jer tapi pengalaman mengajar aku , jangan ke utara kalau cuti CNY ni ! Memang akan sesak giler punya laa.. Ke Pantai Timur pon sama tapi Pantai Timur ada pilihan… Ikut jalan lama atau baru jer.

“ Hurmm..”. Jawab aku. Teringat akaun bank semakin kurang angka disebabkan tahun ni , penambahan perbelanjaan maka… segala percutian terpaksa dikira semula..

Maka.. untuk percutian kali ni , diabiskan di rumah saja ! Mandi dalam pool murah jer.. hahahaha..

image

image

Nanti cari besen besar skit eh.. Kolam mandi pam tu dah berkali kali beli tapi part nak isi dan buang tu cukup melecehkan ! Hahahaha.. Tunggu daddy jadi Bill Gates , buat rumah ada kolam mandi ehh..

Tapi kan.. aku rasa cuti duk umah ni pon makan banyak duit ! Anak anak ajak gi Alamanda ! Uhukk…

Bapak diorang pon nak join sama. Lepas gian weh !

image

3 ulasan:

  1. Baca tajuk ingatkan nak promote mana-mana hotel....hahahahhaa.. gua terkena... btw, 'pool' tu memang terbaik. Lepas ni boleh beli pool plastik yg besar tu

    BalasPadam
  2. haha.. cute je tgok diorg main air dlm besen tu..

    p/s : hi... sy dtg blogwalking..jmputlah dtg melawat blog buruk sy ye..
    banyak info menarik yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

    BalasPadam
  3. hahahaha....bapak pon tumpang sekaki

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009