Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 22 Februari 2017

Perlukah aku teruskan bayar insuran ?

 

image

Setiap saat aku memikirkan. Pengalaman aku mengatakan betapa perlindungan insuran ni penting terutamanya melibatkan kesihatan. Melihat pada apa yang berlaku pada arwah ayah serta wife yang pernah menjalani pembedahan , aku merasakan ianya amat penting.

Cuma , hurmm.. dengan keadaan ekonomi yang semakin mengarukan kepala ni.. sememangnya amat terasa bagi aku. Agen insuran kata memang penting ! Kena teruskan tapi hakikatnya kita yang nak mengeluarkan duit utk membayar tu.. fuhh ! Bukannya kedekut tapi dah terasa .. yang masuk ciput tapi jumlah pengeluaran tu tinggi ! Ditambah lagi seorang lagi yang bakal dilindungkan , maka penambahan kewangan di situ akan berlaku !

Ke aku je tak perlu amik. Biarlah anak anak dan isteri je dilindungi. Aku , apa apa hantar je la ke hospital kerajaan.. Huhuhuh.. Ok pe hospital kerajaan ? Nurse cun cun walaupun garang. Hehehehe.. Moga dijauhkan laaaa.. Huhuh..

Pening weh ! Nak bayar insuran ni sama dengan jumlah gaji aku ketika aku bekerja dengan kerajaan dulu wooo ! Cakap senang tapi yang nak bayar ni.. adehh  ! Gaji besar , boleh la citer.. kan kan ? Ni semua salah Donalid Trump walaupun bukan salah dia sebenarnya ! Huhh !

5 komen :

Sue Izza berkata... [Reply to comment]

terpikir benda yg sama huhuuuu...tambah2 sorang je dok "kais" skrg hurmmmm

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Br ptg td dok borak ngan mmbe.. bln 5 ni naik hrga.. dlu byr 130.. nt byr 150. Deng...

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

tgh nganga memikirkn insurans + kos hidup yg semakin tggi. tsk3..

antalya berkata... [Reply to comment]

yur wife keje gomen kan. guna GL dia jer. boleh cover semua ahli keluarga. just part masa menunggu yg lama kat spital kerajaan tu yg lemah sket tu.

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

Ni semua salah Donalid Trump walaupun bukan salah dia sebenarnya haha tk paham ayat ni .

hmm perlu ke tak perlu ..tp kalau ade pape.. agen kata perlu, adeh keliru ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI