Bila Qhaliff nak pergi rombongan..

Apa???? Rombongan??? Huhhhhh.. Kasi ke tak yah??? Wife tanya aku. Aku tanya dia. Masing masing seriau nak buat keputusan. Maklumlah, Qhaliff tak pernah berpisah dengan kitorang walaupun tuk nenek dia mintak utk sehari sekali pun!

"Qhaliff nak gi rombongan tak?" Tanya aku. Dia jawab tak nak. Eleh, mcm la dia paham apa itu rombongan!! Bapak dia masuk sekolah menengah baru paham!! Hahahaha.. Maklumlah, aku tak berminat nak join. Lepak umah lagi best.. Ketika tu laaa peminkiran aku.

Tapi hakikatnya rombongan ni bagus. Banyak faedahnya berbanding duduk di rumah dan layan gadget! Pastinya menjadi kenangan bila mereka dah besar nanti..kan kan?

"Gi laa.. Duk umah nanti asyik nak main game jer.. Biar berdunia skit.. ". Jawapan aku. Wife mcm tak percaya sebab akulah yg paling susah nak lepas 'pakcik' tu.. Huhu..


8 ulasan:

  1. Betul tu, bagus jugak bagi pendedahan. Nanti anak² pandai bergaul dan berdikari. Memang berat hati kita nak lepaskan tapi takpe kena percaya pada cikgu² untuk jaga anak² kita. Nanti mesti Qhaliff seronok, hehehee!

    BalasPadam
  2. Seronok...memang seronok...kalau yang sukalah..kalau yang lebih home sweet home...bawa la ke mana...semua tak best..hihihi...

    BalasPadam
  3. insya allah ok qhaliff mesti dengar nya cakap cikgu hehhe...

    BalasPadam
  4. dah besar QHALIFF......singgah sini....amik pengalaman masa join rombongan ini....

    BalasPadam
  5. Rombongan sekolah yg dekat dekat ok ja, insyaAllah dia ok tu nnt & enjoy jln ngan kawan kawan

    BalasPadam
  6. dah besar tu, tapi bila anak fist time gi rombongan mak memang berdebar dan cuak jugak

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009