Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 3 Mac 2017

Bila Qhaliff nak pergi rombongan..

Apa???? Rombongan??? Huhhhhh.. Kasi ke tak yah??? Wife tanya aku. Aku tanya dia. Masing masing seriau nak buat keputusan. Maklumlah, Qhaliff tak pernah berpisah dengan kitorang walaupun tuk nenek dia mintak utk sehari sekali pun!

"Qhaliff nak gi rombongan tak?" Tanya aku. Dia jawab tak nak. Eleh, mcm la dia paham apa itu rombongan!! Bapak dia masuk sekolah menengah baru paham!! Hahahaha.. Maklumlah, aku tak berminat nak join. Lepak umah lagi best.. Ketika tu laaa peminkiran aku.

Tapi hakikatnya rombongan ni bagus. Banyak faedahnya berbanding duduk di rumah dan layan gadget! Pastinya menjadi kenangan bila mereka dah besar nanti..kan kan?

"Gi laa.. Duk umah nanti asyik nak main game jer.. Biar berdunia skit.. ". Jawapan aku. Wife mcm tak percaya sebab akulah yg paling susah nak lepas 'pakcik' tu.. Huhu..


8 komen :

mas saari berkata... [Reply to comment]

Betul tu, bagus jugak bagi pendedahan. Nanti anak² pandai bergaul dan berdikari. Memang berat hati kita nak lepaskan tapi takpe kena percaya pada cikgu² untuk jaga anak² kita. Nanti mesti Qhaliff seronok, hehehee!

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Seronok...memang seronok...kalau yang sukalah..kalau yang lebih home sweet home...bawa la ke mana...semua tak best..hihihi...

Sue Izza berkata... [Reply to comment]

insya allah ok qhaliff mesti dengar nya cakap cikgu hehhe...

kelinci berkata... [Reply to comment]

Cakep bro ..blognya.
kelinci

Sukma Haron berkata... [Reply to comment]

dah besar QHALIFF......singgah sini....amik pengalaman masa join rombongan ini....

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

betulll betul betul

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Rombongan sekolah yg dekat dekat ok ja, insyaAllah dia ok tu nnt & enjoy jln ngan kawan kawan

Raihanah Ahmad berkata... [Reply to comment]

dah besar tu, tapi bila anak fist time gi rombongan mak memang berdebar dan cuak jugak

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI