Rabu, 1 Mac 2017

SHAKLEE pilihan ku..

 

Umur dah lebih 40 tahun. Kesihatan mau jaga. Makan memang cukup Seperti yang aku bagtau sebelum sebelum ni , aku amalkan jus sayur , detox sepanjang masa namun perlu juga amik makanan tambahan bagi memastikan tahap kesihatan berada di level sepatutnya. Yer , kita mampu berusaha.. Allah tentukan.

Antara makanan tambahan dari Shaklee aku amik ialah Omega Guard dan Vita-E Complex.

image

image

Kenapa aku amik ? Apakah kelebihannya ? Menurut Cikgu Nizam yang juga blogger dari team #KBBA9 yang mana aku dapatkan produk ni dengan dia ,   OmegaGuard atau minyak ikan mempunyai banyak manfaat khusus terhadap lelaki, antaranya:

  • Memelihara kesihatan jantung dan kardiovaskualar.
  • Dapat mengurangkan radang atau inflamasi diseluruh tubuh yang biasanya berlaku disekitar salur darah dan jantung.
  • Menurut kajian, pengambilan 2 atau 3 hidangan omega setiap minggu mampu mengurangkan risiko sakit jantung sebanyak 1/3.
  • Menurunkan paras trigliserida. Pengambilan omega yang konsisten mampu menurunkan paras trigliserida sebanyak 20-50%
  • Mampu meningkatkan kolesterol baik (HDL) yang membantu memelihara kesihatan jantung
  • Meningkatkan kesihatan mental. Menurut kajian, lelaki sebenarnya lebih ramai mengalami tekanan perasaan berbanding wanita! Bezanya, lelaki menangani depresi dengan cara yang berbeza. Apabila lelaki bersedih, mengelami depresi, situasi tersebut akan menyebabkan paras DHA dan EPA menjadi rendah dan ini boleh menggangu fungsi otak. Disinilah OmegaGuard memainkan peranan.
  • Pengambilan OmegaGuard bersama ubat anti depresi mampu membantu kesihatan pesakit ini.
  • Mengurangkan simptom athritis. Semakin kita berusia, kita mudah mendapat sakit sendi atau radang sendi.
  • Pengambilan omega mampu membantu mengurangkan radang sendi secara signifikan.

Manakala Vita-E Complex pulak dikatakan mampu membekal 400IU dalam setiap kapsul untuk kesihatan lelaki. Selain dari tu , Vita-E Complex bermanfaat :

  • Vitamin E merupakan salah satu antioksidan yang baik dalam menangani radikal bebas yang merosakkan sel.
  • Antara fungsi terbaik vitamin E ialah meningkatkan sistem imunisasi lelaki. Dengan pengambilan vitamin E pada kadar yang sesuai, ianya mampu meningkatkan kadar daya ketahanan tubuh dari diserang penyakit.
  • Meningkatkan kesihatan jantung. Pengambilan vitamin E secara berterusan mampu meningkatkan kesihatan jantung, pengaliran darah yang lebih baik dan mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Mengurangkan radikal bebas. Kaum lelaki suka bersenam kan? Ianya bagus untuk kesihatan tetapi pada masa yang sama meningkatkan kehadiran radikal bebas. Apabila kita bersenam, badan melepaskan produk sampingan yang bertoksik hasil daripada metabolisma tubuh. Radikal bebas ini boleh menyerang dan merosakkan sel. Jadi, pengambilan vitamin E adalah sangat penting dalam menyingkirkan kesemua radikal bebas ini.
  • Meningkatkan kesuburan lelaki. Radikal bebas mampu merosakkan sel termasuk sel sperma. Menurut kajian, pengambilan Vita-E Complex mampu meningkatkan kesihatan sel sperma dan sekaligus memperbaiki tahap kesuburan lelaki

Kesihatan sangat penting. Kalau badan tak sihat , duit banyak pun tak guna kan ? Maka , jagalah kesihatan dari sekarang… jangan tunggu hilang ! Huhuhhu..

Kalau nak beli produk Shaklee atau nak dapatkan lagi khidmat nasihat mengenai produk produk lain seperti set bersalin buat si isteri tersayang yang mana wife aku dah gunakan sejak dari anak pertama lagi dan ternyata banyak susu woooo.. alhamdulillah.. silalah hubungi  :

Cikgu Muhammad Nizam Yusof di 013 976 1627

4 komen :

Kak Sue berkata... [Reply to comment]

Kak Sue pun pernah amalkan Shaklee nie tapi tak konsisten,nanti ingat nak amalkan balik..dah tua gini memang betul nak kena ada makanan tambahan kan..

muhammad nizam berkata... [Reply to comment]

@Kak Sue

jangan lupa order dgn. saya

Azlinda.I Ismail berkata... [Reply to comment]

Wahh.. sama-sama kita Shakleekan hidup kita.
Tau kan berapa banyak produk dah out of stock start pagi ni. Nangis wooo

Murni Alysa berkata... [Reply to comment]

dua suplement ni teman setia suami Murni..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI