Selasa, 14 Mac 2017

Tertekan sejak kebelakangan ni !

Hurm.. guna laptop baru. Terpaksa install semua aplikasi yang aku nak termasuk Open Live Writer yang mana memudahkan aku mengupdate blog di mana mana saja dalam keadaan offline ! Nak guna web , kena online kan ? Yang ni , offline je.. settle ! Draf dulu , tunggu ada internet.. publish ! Done !

Tapi entah kenapa.. bila guna Window 10 ni , setting dia berterabur ! Geram betul aku aihhh... Mungkin tak support kot ? 

Cara klasik update blog.

Guna Open Live Writer. Kotak tu patut besar ! Huhh.

Tapi ada bagusnya gak.. bila update cara klasik ni , idea aku lain sedikit . Lebih sedap nak 'bercerita' berbanding guna aplikasi tu. Tak tau kenapa ? Seriuss... Korang mungkin leh perasan kot melalui 2-3 entri kebelakangan ni. Feel dia tu , lagi best ! Hahahaha.. 

Dan disebabkan menda ni , aku stress ! Dok fikir camana nak selesaikan. Google sana sini. Edit sana sini. Reinstall. Tukar setting ! Gagal ! Akhirnya aku redha je la.. guna cara klasik pada laptop baru ni. Tapi dah terlambat. Sakit kepala menyerang dua hari ni. Memang aku tersadai selepas makan paint killer ! Terpaksa. Sakit kepala yang amat sangat .

Dan malam ni, terpaksa mintak bantuan wife uruskan anak-anak. Lepas solat Maghrib , aku naik bilik atas dan tidur . Tidur sorang sorang. Sebelum ni aku tidur je bawah bersama mereka walaupun sakit kepala tapi tak hilang..malah makin sakit.

Ni aku baru je sedar dari tidur. Terasa segar. Kepala pon dah tak sakit.  3 hari dah ponteng gym.. hehe.. lesu skit badan. Tapi tak pe la. Esok banyak benda nak diuruskan. Semalam pon ada dua job penting dan nasib baik wife ada untuk tolong.. kalau tak ? 

Rasa cam dah penat sangat kot berblog ni ! Hurmm... Atau kena cari feel macam dulu semula.. Enjoy berblogging ! 

5 komen :

Noor Maizan berkata... [Reply to comment]

Blog2 juga abg ben, kesihatan mau jaga ok. hihi

mas saari berkata... [Reply to comment]

Saya masih guna cara klasik. Suka cara tu, lagi mudah.

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

kena pegi bercuti. relax otak.. panas yg sunway lagoon tu x ilang lg kot.

Nurfaezah Abdullah berkata... [Reply to comment]

rehat kena cukup Bro Ben

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Jaga kesihatan dan utamakan kesihatan okey boss

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI