Jumaat, 7 April 2017

Bila buang mekap , terserlah rupa sebenarnya !

Fuh... Aku ni kira bernasib baik .. dah kawin ! Maka tak perlu lagi nak 'mencari' bakal isteri dah ! Jika aku bujang , pastinya aku akan jadikan media sosial antara medan mencari bakal isteri selain dari Perpustakaan Negara. 
Bukan apa... sekarang ni kan , aku tengok di Instagram la antaranya.. fuh , gadis gadis ayu macam terlebih permintaan di pasaran ! Aku sendiri rasa teruja nak mengorat ! Yelah , kalau bukan lelaki cam aku ni menambat hati mereka , sapa lagi kan ? Apatah lagi sekarang ni lelaki sejati di Malaysia dah makin berkurangan. Terpaksa import dari Bangladesh , Nepal , Somalia dan sebagainya bagi menampuang permintaan dan seterusnya mengelakkan dari berlakunya perbuatan di luar tabie ! Haaaa... dasat kan skang ? Lelaki cam aku ni gak la jadi penyelamat. 
Ok... 'operasi menyelamat' bermula.. Wife kata kalau aku nak kawin 3-4 , dia ok je ! Mengelejang kepala lutut aku ! Terus mencari calon di lokasi pertama, yakni Instagram ! Fuhh , asal bukak je , cun! Asal cun je , aku bukak.. Perghhh... cun giler ! Tapi aku antara lelaki yang mudah tertipu dek mekap! Ada lelaki dah power rangers. Tengok je dah tau tu 'ditopengkan'. Tapi aku percaya , wanita tu tetap cantik walaupun dibuang mekap.. 
Hinggalah di zaman segalanya boleh GO LIVE , maka tengok la rupa mereka sebelum mekap dan selepas dimekapkan ! Fuhhhhhh... giler laaaaa.. Scary Movie sungguh ! Mudah sangat la mata ni tertipu dengan alatan mekap wanita.. Adehhh..
Dan sekali lagi aku bersyukur.. aku dah kawin. Cukup la sorang ni ! Wife pun jenis tak mekap tebal. Asal 'bercalit' je dah.. Aku bukannya tak suka perempuan mekap.. sukaa ! Cantikk... Tapi bila buang mekap tu , kekadang aku rasa... hurm.. Malas nak sambung ! 
Seperkara lagi. dah la mekap tebal.. pastu berlagak cun giler ! Eh , akak.. kalau rasa cun sangat , cuba la buang mekap tu ! Nak tengok rupa original !! Ada berani ??? Heheheheh..

Maka nasihat aku la.. mekap la nipis nipis pastu post di media sosial. Yang mana mengutuk tu , blocked jer. Jangan dilayan... Yang mana memuji tu , jangan percaya sangat ! Mesti scammer tu ! Haa.. Masa ni akan ada yang sudi berkawan dengan kita walaupun muka kita cam Kong ! Hati mau baik wooo.. Muka cun tapi hati busuk , tak guna gak. Muka tak cun dan hati busuk , tu memang busuk laaa.. Hati mau kena jaga , Ok ? 
Akhir kata.. bersederhana terutama dalam mencari jodoh atau memancing jodoh.. heheheee..

7 komen :

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

ermmm alaa alaa.. baru nak cari makan jadi beauty blogger tuto makeup gitu . hahaha... nak besarkan mata tanp operate hahaha

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Hahaha.aduh.. klu dh biasa mekap.. mmg ssh tak mekap. Sbb muka jd pucat. So nak tak nak kena la mekap gak. Hahahaha..

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kawan perempuan PC jenis tak bermakeup..bila kawan2 suruh makeup dia jawab "aku nak bakal imam aku boleh terima kurangnya aku kerana 1 kekurangan dia boleh lepas..lulus..nanti Allah tunjuk 10 kelebihan"

Kawan lelaki pulak bila kami geng perempuan tanya kau suka perempuan bermakeup ke tak.."aku nak natural beauty..biarlah pada orang pucat ke..kedut ke..sebab aku tak nak jadi mangsa penipuan yang merana selepas malam pertama"...

Terserah pada pendapat masing-masing..

Noorsha Muhamad berkata... [Reply to comment]

Makeup utk gain confident gurls..brsederhana ikut kesesuaian baru xnmpk mcm over.. haha.. tgh cari calon jgk ni abg ben.. kikiki..

Eeca Shyaa berkata... [Reply to comment]

tekezut bila dah buang mekappp. kenapa lain?! kekekee

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

heheh..kbnyknnya gitu la..mekap je lebih..kulit gelap pun jadi putih..kena la berlaku jujur..

hana azrul berkata... [Reply to comment]

Lawakla entri ni..suke2

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI