Selasa, 11 April 2017

Musim demam ? Cubalah VIVIX

Letih..lesu.. tak bermaya ! Semangat ada tapi rasa cam aku bakal buang masa je kat gym nanti. Bukan tak pernah gi gym dalam keadaan gini.. Gi gym tapi duduk je kat sana dan berborak ! Nak tolak besi pon rasa malas..inikan pulak nak angkat besi ! 
Bila aku tengok di timeline Facebook , ramai yang tak sihat... termasuk anak kecil mereka. Mak aku serta cucu dia di rumah dia sana pun abis semua batuk dan demam. Cuaca tidak menentu. Panas kering dan kemudian hujan lebat dikatakan antara penyebab utama. 
Sedang aku tidur , tiba-tiba wife kejut aku. Dia suruh aku minum sesudu VIVIX ! 
Aku dalam keadaan mengantuk , aku hirup je pastu tidur. Beberapa jam kemudian  aku bangun.. terasa lama sangat aku tidur. Tengok katil ,sapa sapa pun takda. Perhati di ruang tamu.. rupanya semua pakat tidur kat sana. Hurmm... Kul 11 malam dah !  Aku tidur cuma 2 jam je. Nak gi gym , dah lewat sangat. Segar semula kerana VIVID ? Apa VIVIX ni ? Hurmm.. 
Aku google dan.. lor , rupanya aku pernah buat entri pasal VIVIX pada tahun 2016.
Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat & tumbuh-tumbuhan lain. 
Apa yg terkandung dlm Vivix ni sehinggakan ia dikatakan sangat best? Vivix ia mengandungi resveratrol. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.
Saintis mendapati Orang Perancis makan makanan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui: Rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terdapat dalam wain merah...
Apakah itu Resveratrol?
• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser
Tapi takkanlah kita as muslim nak gi minum wine merah plak kan..hehe.. ALTERNATIF terbaik adalah dptkan vixix..Satu hidangan Vivix™ mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain merah..Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.
Vivix ni utk bantu pulihkan DNA yg rosak, mengawal genetik, menghasilkan tenaga yg diperlukan ole) sel, melambatkan pembentukan prtein AGE-advanced glycation end products. protein AGE yg berlebihan ni bole ganggu keutuhan sel. bantu jaga n pelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun, sendi, perlindungan antioksidan, utk kesihatan overall.
Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, penyakit kardiovaskular, kanser, tekanan darah tinggi, kencing manis, terlebih berat badan n masalah kegemukan, nyanyuk, osteophorosis, penyakit2 mata spt katarak n glaukoma dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.  " 
Hurmm... patutlah. Kalau nak tau lagi , boleh tanya pada Cikgu Nizam di 0139761627.

2 komen :

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

Baru beli pada wife last week.. Boleh tahan harga dia.. Tapi tak salah mencuba..

muhammad nizam berkata... [Reply to comment]

4 tahun lepas dah jumpe artikel ben pasal vivix...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI