Jumaat, 7 April 2017

Sebab ada D-Tox !

Huhhh.. dia tunjuk pada aku di kala aku kemurungan sebab terlebih makan malam ! Dia gi beli satay dan bihun sup. Patutlah beria dia suruh aku makan walhal dia tau , sebelah makan , aku cuma makan roti nan jer  Roti nan bagus woooo.. fiber.. esok pagi , zasssss... abis berderai kat jamban ! Takda simpati langsung hasilnya tapi amat memuaskan.. 
Tapi semalam, dia kasi aku try D-Tox... apakah hasilnya di pagi hari ? Hurmm... Dulu aku suka la makan pil kasi lawas perut.. maklumlah , zaman aku keboroian di usia 20an , macam macam makan.. tapi bab membuang tu memang payah laaaa... ilmu mengenai khasiat makanan tak tau sangat. Takda bini orang kata... 
Dengan adanya D-Tox.. baru semalam la cuba.. boleh tahan kesannya ! Takda la tahap memulas tapi bila sampai masanya , dengan tenang dia keluar. Tanpa perlu beratur atau berlumba lumba. Mereka keluar dengan comelnya gitu. Haaaaa... 
Rasanya ? Ada rasa limau dan halia.. sedap ! Aku rasa macam nak abiskan semua jer.. tapi risau nanti dengan usus usus aku sekali keluar...hehehehe... 

2 komen :

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

wow

Aciknora berkata... [Reply to comment]

D-tox ST kan ni>memang bagus gile..lepas makan ni selama sebulan means 2 botol lah kan..hari lawas dengan jayanya..Sebab sebelum ni ada masalah lawas2 ni..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI