Isnin, 22 Mei 2017

Pendirian aku dalam dunia media sosial !

Aku dah layan media sosial ni sejak usia 20 an lagi. Dah lalui dunia telnet , irc , icq , yahoo chat , meebo ,  Friendster , Myspace , Tagged , Facebook , Twitter dan Instagram. Kawan-kawan setiap kali aku bukak akaun , mesti ramai. Malas nak tulis beribu ribu.. nanti kata aku poyo lak ! Hahahaa.. tapi apa nak buat , tu la hakikat perlu diterima.. Aku kan peramah lagi kacak orangnya ! Hahahaha.. Nak muntah ? Gi jauh jauh.. hahahaha.. 
Macam macam dah aku lalui. Dapat teman baik di media sosial.. Alhamdulillah.. yang tak suka kat aku pun ada.. Al maklumlah , aku bukan putera raja kaya raya  nak semua orang suka.. kaann ! Huhuu...
Tapi satu je perangai aku dari dulu laa... Kalau aku berkawan , aku memang DIE HARD punya laa ! Aku buat apa saja demi persahabatan. Selagi tak langgar peraturan , aku ok jer. Tapi kalau dah dilempar dengan TAHI , maka siap laaah ! Aku memang tak kasi peluang 2-3 dah..
Aku akan UNFRIEND dan BLOCKED ! Kenapa ? Sebab aku tak nak diorang amik tahu hal aku seterusnya mengundang umpatan dan begitu juga sebaliknya. Aku nak elakkan dosa dosa gini. Tak larat nak makan daging saudara sendiri di akhirat kelak.  
Bukan apa kan... korang pun dah tau , korang tak suka atau disukai oleh seseorang.. buat apa dok berfriend friend lagi kan ? Dia tengok pun menyampah. Tapi dek kerana ego , masing masing tak nak UNFRIEND.. Kononnya berhati mulia la. tapi bila nampak status atau gambar kita lalu di timeline , tau pulak menjelir lidah ! Kan senang tak tau langsung ! Kan kan ? 
Benci ? Takda la.. aku buat gini sebab sayang. Dalam hati aku ada taman. Aku maafkan dah pon andai ada yang tak suka aku tu... aku pun mintak maaf la kalau ada salah silap aku. Tapi kalau dah rasa tak leh ngam , kita duduk jauh jauh. Tak perlu nak jeling menjeling.. Senang kan ? 
Akhir kata.. Jom layan Kopi Badang secawan dulu ! Pastu nak bercawan cawan , terpulang la.. Tak cukup stok , meh beli ngan stokis terpilih.. Hahahahaha.. Nak jadi stokis pon boleh ! Haaa... Dari dok mengumpat keji , baik kita meniaga di media sosial ni ! Barang pon bagus.. Kan kan ? 

6 komen :

www.modernmumthingy.com berkata... [Reply to comment]

ben ni.. ada jer idea nak menulis.. menci tul... I is jeles

Nurzakiah Hanum berkata... [Reply to comment]

singgah sini

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

DIE HARD....huhhh julia pun jenis mcm tu gak dulu ben tp skrg x boleh dah die hard...sebab sakitnya tu di sini amat hazab sgt2...tp rencah dalam dunia sosial...pernah kena sampai fitnah dari perkara yg sebenarnya kita pun tak tahu sebab apa jadi begitu...memang kena hati kental lah unfriend manusia yg berpura2 dlm persahabatan...mesti lega dah kan...yg ptg di kelelilingi dgn manusia2 yg faham nilai erti persahabatan.

Go ben go!
Sentiasa doakan kbba bertambah ukhuwah lg dimasa depan.

C i k R e n e x berkata... [Reply to comment]

Setuju. Sekali dah lempar tahi. Jangan harap nak bagi bunga semula. Unfriend n block terus

Sue Izza berkata... [Reply to comment]

maafkan saya juga...hati saya pun ada taman gak taman astakona haahaaa

mas saari berkata... [Reply to comment]

Saya pun blocked jer orang yang gunting dalam lipatan ni, buat stress jer nak layan.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI