Tiba-tiba mak aku call !

Baru nak tidur.. Esok nak gi umah mak aku. Ada kerja esok nak dibuat di Mid Valley.. hehehe.. ada company berminat nak sponsor baju raya untuk aku dan wife. Aummm.. hehehe.. Rezeki raya.  Maka nak gi survey dulu mana yang sesuai dengan aku dan wife.

Tiba-tiba telefon pintar Sony XZ yang aku sayang tu , bergetar ! Alamak , mak aku call.. Apahal lak ni ? Dengan pantas aku jawab..

"  Ya mak  ? " Tanya aku selepas jawab salam diberikan mak aku.

" Esok hang mai kan ? Kalau hang mai , bawak lotion panas tu.. Gel mandian tu pon nak dua. Abang hang nak satu. ". Jawab mak aku.

Hurm... mak aku bagitau kenapa dia nak 'lotion panas'  tu. Katanya abang aku amik yang dia punya. Dia sakit sakit badan. Lenguh lenguh gitu. Punca tak tau. Tapi selepas pakai  Deep Heat Lotion tu , dia terasa lega sangat !

Bila abang aku amik mak aku punya , bermakna mak aku dah takda la ! Aku memang kasi kat dia sebab tiap malam sebelum tidur dia akan sapu kat lengan dan kaki dia. Maklumlah , dah tua.. badan lenguh sana sini la kan ?

Tapi memang aku dah simpan stok banyak kat rumah aku. Aku tahu , diorang akan mintak nanti. Tak pe la.. memang dah niat aku nak bagi diorang kalau diorang nak. Apatah lagi , aku sendiri yang perkenalkan diorang dengan produk Cosmoderm ni yang mana dah banyak merubah hidup insan lain atas keberkesanan produk Cosmoderm ni.


Selain Deep Heat Lotion , mak aku suruh bawak Gel Mandian Tea Tree Oil. Gel mandian ni memang bagus.Anak abang aku ada alergik. Hanya sabun dari Cosmoderm ni je sesuai untuk dia. Tak sangka lak aku.. Waktu aku kasi tu , dia sendiri was was nak guna. Tapi aku bagitau , jangan risau sama sekali.. Cuba la guna sekejap.. Dan abang aku cuba guna pada anak dia. Alhamdulillah , ok sangat ! Tu yang dia mintak lagi.. Amboiii.. mintak je kee ??? Aku kena beli wehh ! Hahahaha..

Secara jujurnya , dua produk antara yang bagus dan sering aku guna. Kalau rajin baca blog aku  dan follow media sosial aku mesti tau produk mana yang kerap aku guna.. Hehehehe. Aku dah guna bertahun lamanya terutama pencuci muka. Memang sangat berkesan pada muka aku. Dan sering aku syorkan pada rakan rakan mengenai pencuci muka Tea Tree Oil yang aku guna tu. Diorang beli dan guna. Memang beri impak cuma sayangnya mereka tak 'berdisplin'. Bila dah ok , tak jaga makan pulak.. pastu tak pakai dah. Abis laaa muka tu kan ? Camana pun kena jaga muka tu.. selalu bersihkan !


Berbalik pada kes mak aku dan abang , diorang memang selalu je pesan dan suruh belikan. Tapi aku tak pernah belikan diorang ! Aku belanja je diorang. Aku beli dan kasi je diorang. Bukan apa.. abang aku tu pun banyak tolong aku. Setakat menda kecik ni pun aku nak berkira.. teruk la kan ? Mak aku pulak , kan Hari Ibu... memang plan nak kasi dia tapi aku asyik terlupa nak bawak ke rumah mak. Malam ni , aku simpan siap siap ! Kalau tak , kesian kat dia.. Deep Heap Lotion tu memang bagus sangat. Ramai yang dah cuba , tak menafikan sama sekali kebagusan dia.. Huhuh..

Bagi sapa yang belum belikan hadiah untuk ibu tersayang , boleh la beli sekarang.. Baca di entri aku , Sempena Hari Ibu untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk ibu korang tu.. Dan jangan lupa follow Facebook COSMODERM untuk mengetahui info info terkini mengenai Cosmoderm terutama aktiviti aktiviti JUALAN MURAH mereka di tempat tempat terpilih..

Selamat Mencuba ! 


18 ulasan:

  1. aku oun hadiahkan kat mak deep heat lotion ....yg shower tea tree tu aku guna untuk elak gatal2 kat badan ....

    BalasPadam
  2. Selain online, kat mana selalu ada jual produk Cosmoderm ni?

    BalasPadam
  3. Cosmoderm memang best . Fiza baru dalam seminggu lebh duk guna skin care dia . bestt . Mandian dah habiss, dah kena belii ni

    BalasPadam
  4. Bagus idea ben bg hadiah sempena hari ibu brg yg boleh digunakan setiap hari. Good idea.

    BalasPadam
  5. Deep Heat Lotion tak try lagi, nanti nak belilah. Tapi Shower Gel dia memang best, suka!

    BalasPadam
  6. Nak cuba jugalah gel mandian dan lotion tu..

    BalasPadam
  7. Cosmoderm baru try few product. Nnti nk try lah yg lain2 tu mcm power je keberkesanannya 🤗

    BalasPadam
  8. Nak cari juga la deep heat lotion tu. Mcm best je. Hadiahkan utk diri sndiri😂

    BalasPadam
  9. Deep heat losyen tu mmg bagus.. aku punya pun dah hbs 2 tube... nak kena bli lagi ni...

    BalasPadam
  10. Sejak try guna.shower gel TTO terus jatuh cinta!

    BalasPadam
  11. deep heat lotion memang bagus.. yanie kalau lenguh2 mesti letak deep heat lotion pastu baik blk.. lega dan bau di best sgt...

    BalasPadam
  12. Eirna pun guna pencuci muka mcm Ben jgk.Beli online lepas baca entry Ben pasal pencuci muka tu..Memang berkesan jgk kt Eirna.

    BalasPadam
  13. Deep Heat Lotion tu i mmg guna. Nak tidur malam sapu, InsyaAllah esok pagi dah lega lenguh lenguh kaki

    BalasPadam
  14. Produk cosmoderm mmg best .. tp xtry lg yg ni , nnt cari

    BalasPadam
  15. Anak IQ ada allergik eczema. Macam nak try la gel mandian tu. Menarik!

    BalasPadam
  16. Pernah baca yang Cosmoderm elok untuk kulit sensitif. Boleh cuba later. Thanks for sharing.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009