Daddy akhirnya 'tertewas' !

Tiap tiap hari dia bisik kat telinga aku.. " Daddy , nak Ultraman X ". Aku suruh dia menabung. Dia usaha juga. Baru simpan seposen , dah ajak gi ! Aku kata tak cukup. Nak banyak banyak. Dia suruh aku cari duit lak ! Ok laa.. aku gi 'kerja'. 
Bila aku gi kerja , dia tunggu sampai aku balik. Bila aku je rumah, terus dia selongkar barangan aku.. Cari Ultraman X. Takda ! Dia buat muka seposen. Gi duduk jauh jauh.. Bawa diri. Terus teringat saat saat dia masih baby dulu. Dialah tempat aku bermanja..Murah rezeki aku selepas dia lahir. Takkan la aku nak berkira juga yang ni ? Hurm... Wife aku boleh la nak berkira. Dia makan gaji. Yang aku ni , boleh usahakan cari duit sampingan. 
Apa salahnya 'tutup mata' buat kali ni jer.. kan kan ? Ok laa.. berjaya pujuk hati sendiri. Mula mula aku belanja baju melayu , baju kurung buat keluarga. Pastu baru gi beli mainan dia.. 



Happy dia. Tak lepas dari tangan dia walaupun tidur dalam kereta. Aku tau sangat perangai gini. Selagi tak dapat , selagi tu mintak. Memang sungguh la perangai aku. 
Sampai je rumah.. cari satu Ultraman Victory.. kasi Zahra. Maka anak anak aku sekarang dah boleh jadi Ultraman. Bila daddy bertukar jadi raksasa , mereka boleh tundukkan aku dengan bertukar jadi Ultraman. 
Mak dia jadi apa ? Power puff girl dah la..

5 ulasan:

  1. Daddt dengan Qhaliff kena jeling dengan ibu tak...hihihi...insyaAllah lepas ni semakin bertambah rezeki tu...ameen..

    BalasPadam
  2. Bila da besar jangann lupa pengorbanan ayah dik qhalif yer..

    BalasPadam
  3. syioklaa tu dapat menan hihihi

    BalasPadam
  4. hehe..anak..mmg rasa bersalah je nanti kan..kesian..

    BalasPadam
  5. Sukanya Qhaliff, akhirnya dapat apa yang dia nak. Rezeki dia, hehehee!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009