Sabtu, 3 Jun 2017

Dua kejadian bikin 'tepuk dahi' di Phoenix Hotel , Forest City Johor

Adeh.. Dah la pertama kali datang tempat ni.. Terus aku letak 'batu asas' di sini sebagai tanda ' i was here' ! Hahahahah.. Apa kes kah ??? Yang pertama dan ini amat buat aku geleng kepala.. Huhuh.. Tengah aku berselera makan , Zahra muntah dengan banyaknya.. Huhuhuh.. Sian dia. Baru nak berselera makan. Tapi yang bagusnya , staff Phoenix Hotel ni pantas buat kerja tanpa menjeling kat Zahra pun. Hahahaha.. Maafkan saya yer..  Abis baju seluar dan sofa tu.. huhu.. Terus aku angkat dia dan bawa ke tandas. Bersihkan Zahra. Dan staff mereka turut membantu. Terharu aku ( kebelakangan ni aku kuat terharu.. mungkin setan kena ikat kot ? ).
Selepas bersihkan dia.. aku kembali ke meja makan.. Nak makan lagi tapi tak nak makan yang berat berat.. aku mulakan dengan... durian ! 
Subhanallah... sedapnya laaa durian ni ! Berlemak sungguh. Abis semua aku bedal ! Nak amik lagi , segan.. hahahaa.. Kemudian aku ternampak bahagian kek kek.. Aku tanya wife.. nak tak ? Dia nak. cheese ! Aku nak amik kek coklat laaa.. 
Aku pun gi amik.. Zahra mengekor aku. Huhuh.. Aku amik yang aku suka jer.. Hehehe.. biasanya yang bercoklat coklat.. Dan ternampak sepotong kek ni. Wowww.. mesti sedap ! Pantas aku amik.. hahaha.. 
Duduk di tempat asal.. terus amik sepotong demi sepotong.. masuk mulut. Sedapnya.. Dan tiba pada kek coklat ni.. aku gigit.. terasa kenyal ! Huhhh ! Kek span jadah apakah ini ? Semacam jer ??? Aku gigit lagi... kenyal sungguh ! Aku cuba picit picit.. 
OMG !!! Ini kek perhiasan atau kek tipu woiiiii ! Yang aku gi amik apahal ? Kan ada banyak lagi kekk ! Adehhhhh.. Aku usha kiri kanan.. Apakah ada yang nampak.. Huhuhuh.. Wife dah bantai gelak mengekek.. Qhaliff siap datang tanya.. " Kenapa daddy makan kek tuuu ? ". Kecik besar kecik besar je aku tengok dia ! Dia ingat aku nak sangat kot makan kek ni ???? Huhhh.. 
Pengajaran buat aku.. Lain kali , makan ajak kawan kawan.. Bagi kawan kawan makan dulu , baru kita makan.. Kalau terkena , diorang dulu terkena dan kita boleh gelakkan diorang ! Ok ? Hahahaha.. Malu dah nak datang sini.. Walaupun dia kata tahun depan nak ajak aku datang lagi.. hahaha...

10 komen :

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

hahahahahaha ...itu sungguh lawak ok ...tak sangka pandai buat kelakar ...

mas saari berkata... [Reply to comment]

Hahahaaaa, ini serius kelakar!

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

hahahaha.. aduhh... kelakar la...

Migha berkata... [Reply to comment]

Tengok durian tue terliurrrrrr..... Lapa sangat ea bang ben sampai kek perhiasan pun nak bedal... ��

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Hahahahaha aben lapaq sangat ka apa tu? Haha

Farahin Esa berkata... [Reply to comment]

HAhahhahahahahhaHAHAHA... Ini lawakkk..... kalau ade video ke cctv best ni ~

Aryn Keluarga Hebat Dot Com berkata... [Reply to comment]

hahahaha..lawak giler..haha

Sue Izza berkata... [Reply to comment]

so pergi letak balik tak? hahahhaa...ke masuk beg bawa balik terus hahahha

WIFE SOSAB, MAMA SAZSO berkata... [Reply to comment]

🤣🤣🤣🤣 Ya Rabbi.. sumpah lawak gila...

tarmizi berkata... [Reply to comment]

Hahaha.. Kenyang makan gelak.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI