Aku sokong Janna Nick pasal Dunkirk !

Aku tonton filem Dunkirk baru baru ni di Ioi Mall Putrajaya. Asalnya aku nak tengok Valerian tapi ada suara halus kata tak best ! Review teruk katanya. Aku was was gak sebab filem sci fi tak ramai 'sekepala'.. Cam aku , suka Star Wars.. ada yang kata tah hapa hapa.. hahaha.. Ok je. Duit masing masing ! 
Terbaca di Facebook.. Janna Nick kena kecam gara gara komennya mengenai filem yang dia tonton.. Tu korang leh google cari la isu tu. Aku malas nak backlink.. Hahahaa.. Secara jujurnya , aku tak pernah kenal sapa Janna Nick..tengok drama dia. atau filem dia ! Tapi aku tau dia pelakon Malaysia dan cun la gak.. 
Berkaitan dengan Dunkirk... Yer , aku peminat giler cerita perang ni yer ! Bukan satu dua filem aku tonton citer perang ni yer.. Dulu peminat setia Nam Tour Of Duty woooo dan Bukit Kepong , filem perang no 1 aku selain Saving Private Ryan , Braveheart , The Red Thin Line , Lone Survivor , Fury dan banyak lagi la. 
Yer, aku tau.. Dunkirk berdasarkan kisah benar. Tapi bagi aku laa.. ianya lebih pada dokumentari jer.. Sekadar nak menunjukkan pengunduran tentera dan mereka diserang.. dari awal hingga abis ! 2 jam dalam tu hanya tunggu babak mereka berjaya sampai ke tanah air mereka ! Adehhh.. Nasib baik kesan bunyi TGV IOI Putrajaya gempak. Berjaya memeranjatkan aku.. dan ada kawan di sebelah aku.. kalau tak , aku join Janna Nick tidur sama ! Hahaha.. Oh ya... aku dah bedal Kopi Badang 2 sachet ! Kasi segar bugar gituuuu ! 
Tengok muka aku  ! Muka tak puashati !! Hahahahaa.. Tak yah la nak kecam aku aih.. Kalau korang suka filem tu , lantak je la.. Duit korang ! Aku sedikit nyesal je la.. Kalau tau , layan Valerian ! Atau citer monyet yang memang best dari dulu tapi entah kenapa.. kali tak berjaya menarik minat aku untuk ke panggung awal awal penayangan.. sebab pelakon kot ? Hurmm.. 
Hurm.. kena buat award baru pasni.. KeyBoard Warrior terbaik ! 

4 ulasan:

  1. alah, biasa la tu citarasa masing2..

    BalasPadam
  2. Nasib baik tak suka sgt tgk cerita perang perang ni..

    BalasPadam
  3. Kurang minat cerita perang, rasa macam lambat je nak habis ceritanya.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI