Isnin, 17 Julai 2017

Tempah dengan KhaisyaDelite lagi !

Kelmarin... taska Qhaliff , buat majlis hari raya. Ibu bapa murid diminta bawa hidangan istimewa.. bertukar tukar rasa la gitu.. Aku pening pada awalnya nak bawa apa. Tetiba teringat kawan blogger #KBBA9 , Korie yang dah popular di Putrajaya dengan brownies , durian puff dan macam macam lagi produk dia.. hehehe.. Terus aku whatsapp dia. Tempah ! Selesai masalah aku. 
Esoknya , dia hantar terus ke lokasi !
Siap ! Cantik dan kemas buatannya.. nak makan pon sayang.. Haahaa...
Lega... tetiba kawan blogger whatsapp. Esok nak datang rumah ! Haaa ???? Ah, sudah. Nak masak apa ? Adeh.. rumah pon cam kapal karam. Banyak kerja nak kena urus balik ni la jawabnya. Wife mesti pening nak masak apa. Dah la seharian gi open house. Balik mesti penat. Esok nak bangun awal , kena g pasar... beli barang untuk masak nanti.. Er , wife yang uruskan. Huhuh.. 
Dia kata nak masak bihun goreng dan buat pulut mangga. Aku , pm sekali lagi Korie. Order lagi !! Hahahah.. Aku tak tau aku nak order apa.. Aku serahkan pada dia. Kasi yang terbaik punya... Huhuh.. Selesai masalah aku , sekali lagi. 
Ahad pagi.. wife buat bahagian dia. Aku buat bahagian aku. Dan gi amik barang tempahan aku di Putrajaya. Tengahari siap ! Tertanya apakah yang aku dapat dan rasanya kali ni.. Huhuuh.. Sampai je rumah , terus aku bukak.. Tak sabar nak tau.. Dan , tadaaaaa... 
Kek Pandan Gula Melaka

Mixed Cheese Tart
Hidang... tak sampai setengah jam , selesai ! Huhuhu.. Aku sempat rasa satu je. Tu pon dah sedap ! Tapi kita kena utamakan tetamu. Sila makan yer ! Huhuhu.. Aku leh order nanti. Nak bawak gi umah mak aku. Adik aku mesti suka punya. Dia kaki makan. Heeee..  Mak aku , kena jaga makan. Boleh makan tapi tak leh banyak.. 
Nak order ? Eh , boleh jeee.. Kalau nak order .. sila whatsapp ke 0196228446 atau pm di instagram , KHAISYADELITE ! Nasihat aku , order awal awal yer.. Dan dah order , jangan lak batal minit minit akhir.. huhu.. Tak baik buat perangai gitu.. eh ?  
Open table kat pejabat pon best wooo ! 

16 komen :

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Besnyeee..mmg sedap.. bes nye open house. Hehehe

Sue Izza berkata... [Reply to comment]

Memang berbaloi sgt order,sedap wooooo...penah order bawa buah tgn umah kawan last2 sendiri tak sempat rasa,mmg terbaik...dah rasa brownies,pandan gula melaka tu ,di jamin sedap oiiii....

Papa Amyzal berkata... [Reply to comment]

Wow. Menarik kuih2nya. Mesti sedap

Irna Nurasikin berkata... [Reply to comment]

Biasa order durian crepe kat Abam Korie..Kebetulan masa tu ada kena pergi Putrajaya utk settle kerja..Last minit order...Terus Abam hantar kt Eirna..Mmg sedap dan servis pun terbaik..Anak2 pun suka..Jauh bwk dr Putrajaya ke Kedah..

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

Sedap gile, menyesal amik sikit je haritu... Hahahahaha

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Kalau laa dekat nak oder gak hahaha..jauh la pulak.. tapi seyess laa tgk abam korie punya ni mmg nampak cantik comel jer ... sayang pulak nak makan hahaha... ada yang cantik2 lagi kan..nak2 mangga cheese cake dia .. fuhhh betol2 menguji kesabaran tekak laaa..

Aznan Sd berkata... [Reply to comment]

Hahaha hasil terjah semalam dpt makan ni.. Dpt merasa kek pandan gula melaka dan cheese tart tu.. Memang sedap sungguh.. Dan bihun goreng tu pun sedap jugak.. Nak tambah malu. 😅

ayuejean berkata... [Reply to comment]

Dah penah rasa... Memang sedap!
Brownies dia tak muak, rase coklat pure punya.. Haishhhh.. Meleleh airliur bile cite ni... Huhuhuhu...

dorsett pink berkata... [Reply to comment]

Ok! Confirm nak order lepas ni. Thanks Ben for sharing

mas saari berkata... [Reply to comment]

Memang puashati sangat order, makan sekali pasti nak berkali². Dahlah sedap pastu cantik pulak buatannya tu, heheheee!

IQ = Izyan Balqis berkata... [Reply to comment]

Sedapnya lahai. Teringin nak try

saidila abdul rahman berkata... [Reply to comment]

kannnn ....aku memang dah pernah order dari manggo cheese cake lagi ....kek pandan gula melaka tu siyes memang sedap ....kalau nak bagi mak yg tak manis2 order yg red velvet ...sedengan jer rasanya not so sweet ...memang suka order ngan khaisya delite

Mimin Adam berkata... [Reply to comment]

wuu,, sedapnyaaa

Salatul Zarida berkata... [Reply to comment]

sayang nak makan... tengok jer meleleh air liur ... huhuhu

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Pernah rasa brownies dia, memang sedap sgt

NURUL AQIDAH AZAHAR berkata... [Reply to comment]

peh...sedapnya tgk..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI