Selasa, 19 September 2017

Apakah langkah awal membeli rumah ? Jom Menang RM50,000 !

Ahaaa.. senang buat video eh ? Ok.. Ada seorang rakan di media sosial bertanyakan satu soalan pada aku.. Apakah langkah awal membeli rumah ? Dan aku menjawabnya dalam bentuk vlog. Sesekali ubah cara , apa salahnya kan ? 
OK.. aku kongsikan sedikit pengalaman aku dan juga peluang untuk korang menangi satu peraduan yang berbaloi untuk dimenangi ! 




Camana ? Paham tak ? Kalau tak paham , sila tonton lagi. Kalau paham , sila share ! Dan kalau korang ada tips lagi , boleh kongsikan bersama aku. Komen jer di ruangan yang dah disediakan ! Terima kasih kerana sudi menonton ! 
Dan jangan lupa SHARE !

19 komen :

Miera Hassan berkata... [Reply to comment]

Paham..paham..!! nice sharing abg ben.

Julia Johari berkata... [Reply to comment]

Wahhh suka informasi pasal tips beli rumah ni...terbaik ben!

mas saari berkata... [Reply to comment]

Tips dan info yang berguna.
Saya masa nak beli rumah dulu memang utamakan rumah yang mampu milik, sesuai untuk bilangan ahli keluarga, lokasi yang selamat, dekat dengan tempat kerja dan banyak kemudahan awam di sekitarnya.

Emarieys berkata... [Reply to comment]

Thanks atas tips yg dikongsikan...

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Nak beli rumah impian kena ikut kemampuan .. tak padan ngan kemampuan tak boleh beli.. kena bli ikut kemampuan kita..

Lisa Nurulain berkata... [Reply to comment]

wah senang je ... mudah nk cari rumah la kalau gini . thanks untuk infonya !

YB Shehan berkata... [Reply to comment]

Ok. Boleh share kt kwn2 yg belum beli rumah lg..

Umminani berkata... [Reply to comment]

betul yg first kena ada rumah impian yg jelas. bila jelas barulah dpt bina keyakinan .

Minionlicious Enterprise berkata... [Reply to comment]

Tq abennnnn sbb share tips berguna ni

careno berkata... [Reply to comment]

Nice sharing... mesej sampai...

anaZarin Channel berkata... [Reply to comment]

Good info...boleh lah try2 riki rumah lepas nie...hehehe

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

menarik nih

Lynda Che Lah berkata... [Reply to comment]

Propertyguru memang satu web yang best dan memudahkan.yang nak beli rumah memang kena cuba tgk dulu dgn propertyguru. insha allah akan jumpa rumah impian yang mampu dimiliki dengan bantuan ejen yang hebat dan bagus.

shazillahsani.com berkata... [Reply to comment]

Okay... Info ini bagus untuk beli rumah kelak.. Huhuhu

Mohaz Sue berkata... [Reply to comment]

Bagus info ni.. Kebanyakan orang sekarang impian nak beli rumah tu dah ada. Tapi tak ramai yg ada 'ilmu' secukupnya tentang nak beli rumah.

IQ = Izyan Balqis berkata... [Reply to comment]

Info yg berguna. Sy mmg nak beli rumah skrg. Minggu depan bayar booking. Agak2 boleh join ke kalau projek rumah wilayah?

qaseh dalia berkata... [Reply to comment]

Faham , harap dapat gak rumah sendiri nnt

Sheila Adziz berkata... [Reply to comment]

nice sharing BA... baru tau pasal propertyguru

yanie yusuf berkata... [Reply to comment]

Wahh mudahh

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI