Apakah langkah awal membeli rumah ? Jom Menang RM50,000 !

Ahaaa.. senang buat video eh ? Ok.. Ada seorang rakan di media sosial bertanyakan satu soalan pada aku.. Apakah langkah awal membeli rumah ? Dan aku menjawabnya dalam bentuk vlog. Sesekali ubah cara , apa salahnya kan ? 
OK.. aku kongsikan sedikit pengalaman aku dan juga peluang untuk korang menangi satu peraduan yang berbaloi untuk dimenangi ! 




Camana ? Paham tak ? Kalau tak paham , sila tonton lagi. Kalau paham , sila share ! Dan kalau korang ada tips lagi , boleh kongsikan bersama aku. Komen jer di ruangan yang dah disediakan ! Terima kasih kerana sudi menonton ! 
Dan jangan lupa SHARE !

19 ulasan:

  1. Paham..paham..!! nice sharing abg ben.

    BalasPadam
  2. Wahhh suka informasi pasal tips beli rumah ni...terbaik ben!

    BalasPadam
  3. Tips dan info yang berguna.
    Saya masa nak beli rumah dulu memang utamakan rumah yang mampu milik, sesuai untuk bilangan ahli keluarga, lokasi yang selamat, dekat dengan tempat kerja dan banyak kemudahan awam di sekitarnya.

    BalasPadam
  4. Thanks atas tips yg dikongsikan...

    BalasPadam
  5. Nak beli rumah impian kena ikut kemampuan .. tak padan ngan kemampuan tak boleh beli.. kena bli ikut kemampuan kita..

    BalasPadam
  6. wah senang je ... mudah nk cari rumah la kalau gini . thanks untuk infonya !

    BalasPadam
  7. Ok. Boleh share kt kwn2 yg belum beli rumah lg..

    BalasPadam
  8. betul yg first kena ada rumah impian yg jelas. bila jelas barulah dpt bina keyakinan .

    BalasPadam
  9. Nice sharing... mesej sampai...

    BalasPadam
  10. Good info...boleh lah try2 riki rumah lepas nie...hehehe

    BalasPadam
  11. Propertyguru memang satu web yang best dan memudahkan.yang nak beli rumah memang kena cuba tgk dulu dgn propertyguru. insha allah akan jumpa rumah impian yang mampu dimiliki dengan bantuan ejen yang hebat dan bagus.

    BalasPadam
  12. Okay... Info ini bagus untuk beli rumah kelak.. Huhuhu

    BalasPadam
  13. Bagus info ni.. Kebanyakan orang sekarang impian nak beli rumah tu dah ada. Tapi tak ramai yg ada 'ilmu' secukupnya tentang nak beli rumah.

    BalasPadam
  14. Info yg berguna. Sy mmg nak beli rumah skrg. Minggu depan bayar booking. Agak2 boleh join ke kalau projek rumah wilayah?

    BalasPadam
  15. Faham , harap dapat gak rumah sendiri nnt

    BalasPadam
  16. nice sharing BA... baru tau pasal propertyguru

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.