Selasa, 19 September 2017

Rumah kau ada tak menda ni ?

Kes kebakaran yang baru berlaku sebenarnya menakutkan aku. Apakah yang membuatkan aku begitu takut ???  Rumah mahal dah... ececece.. mahal tu tak laa.. tapi harganya membuatkan si pembeli berhutang berpuluh tahun lamanya tapi menda alah ni takda pon dalam rumah ! 
Menda apakah yang aku maksudkan tu ??? 4 tahun aku mencari kat mana aku nak beli. Sehinggalah baru baru ni , satu topik perbincangan meja segi 5 dibuat... maka terhasillah satu kerjasama antara dua benua ! Haaa.. apa yang aku merepek ni ????  
Tak.. senang cakap , akhirnya aku berjaya juga membelinya ! Apakah itu ? Ni haaaa... aku berjaya beli melalui rakan blogger. Suaminya kerja bomba. Korang dah ada ke ?? 
Alat pemadam api ! Haaaa... Kan wajib kena ada kat setiap rumah.  Tapi aku rasa , banyak rumah takda menda ni lagi.. terutatama yang baru baru ni ! Aku tau ramai nak mencarinya tapi tak jumpa ! Sapa tau kat mana ada jual alat pemadam api ni ? 

3 komen :

mas saari berkata... [Reply to comment]

Memang wajib ada kat setiap rumah sebab kita tak tahu musibah bakal berlaku kan?

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Sama lah, dah lama dok cari bendalah ni. Akhirnya dapat gak beli dari abam bomba hasil dari perbincangan meja segi 5 tu hahaha.

Lynda Che Lah berkata... [Reply to comment]

Memang kena ada.tgh plan nak pasang smoke detector pula.kalau ikut harga takdelah mahal sgt.demi keselamatan

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI