Tumit kaki pecah ? Camana nak travel camni ??

Lagi beberapa hari jer lagi nak berjalan jauh. Dengan cuaca dijangka sejuk sejuk gitu.. Al maklumlah , tak pernah lagi tempat sejuk cam New Zealand ni.. setakat ni ! Heee.. Masa gi Paris pon tak sejuk tahap gigil. Tapi bagi aku sejuk dah.. sampaikan mat salleh kat sana pelik tengok aku.. Siap tanya aku.. Sejuk ke ? Hahahahaha.. Aku sengih.. Alaa , bila lagi nak bergaya sejuk di negara orang kan ? 
Sejuk tu ok je bagi aku tapi masalah utama ialah.. tumit kaki aku ni ! Haaa... Perubahan cuaca akan memudaratkan lagi bahagian tumit kaki aku ni. Bila pecah pecah gini , nak pijak lantai pon pedih woo... terutama bahagian jari kaki tu. 
Faktor usia dan gangguan hormon pun memainkan peranan gak pada berlakunya masalah ni.. tumit pecah maksud aku. 

Buruk woo.. nasib baik pakai kasut kalau kasut tumit tinggi ? Orang tengok pun malu weh !
Pedih ok ! 
Dulu ok dah.. pastu jadi balik. Sebab apa ? Yer... aku berlari atas treadmill tak pakai kasut sukan. Sekali dua tak pe la.. tapi dah buat berkali kali... tapak kaki mula rosak la.. di tambah dengan lantai rumah yang sejuk gitu.. tak pakai sandal , menambahkan lagi masalah aku tu ! Segalanya disebabkan MALAS ! Hehehe.. Kalau rajin , tak jadi la masalah ni ! 
Ok.. bagi menyelesaikan masalah aku ni , aku gunakan ADVANCED MOISTURE THERAPY CREAM oleh Cosmoderm. Wife aku yang syorkan sebab dia selalu guna sapu di siku dan tapak tangan dia. Aku dia suruh pakai di tumit kaki. 
Mudah je nak guna :  Sapukan krim di tumit yang merekah dan tangan kering
Apakah berkesan ? Ok... Kesan fizikalnya bukanlah boleh nampak sehari dua tapi boleh rasa. Kalau sebelum ni pedih atau kasar jer.. boleh rasa perbezaan selepas guna beberapa hari. Macam aku , bila aku dah sapu ADVANCED MOISTURE THERAPY CREAM ni , aku akan pakai stokin. Yelah , kang nak berjalan sana sini dalam rumah.. hilang lak krim tu kan ? Haaa.. Kalau nak keluar g mana mana pun , aku buat gitu gak.. 
Ok.. memandangkan aku nak g travel bersama sama rakan nanti.. maka aku order set Travel Pack ! Aku kena bersedia di sana ! 

Satu set RM60 
1. Vitamin E Cream 3,000iu (50ML) - Melembapkan kulit wajah yang kering dan tidak selesa dalam keadaan cuaca panas terik atau dingin. 
2. Tea Tree Oil Magic Body Lotion (60ML) - Memberikan kesegaran dan meredakan kegatalan kulit akibat cuaca panas kering atau dingin. 
3. Advanced Moisture Therapy Cream (50ML) - Memulihkan tumit kaki yang merekah dan meredakan kepedihan. 
4. Vanity's Favourite Deep Heat Lotion (100ML) - PERCUMA - Melegakan otot-otot yang lenguh akibat berjalan jauh.
Kat mana nak beli eh ? Selain beli secara online iaitu di web Cosmoderm , produk Cosmoderm juga boleh di dapati di farmasi-farmasi terpilih seperti Guardian , Watson , Wellness , Caring , VitaCare dan banyak lagi... 
Logo baru Cosmoderm

Jangan lupa follow COSMODERM untuk melihat aktiviti terkini serta pengumuman potongan harga di :
Facebook :  https://www.facebook.com/Cosmoderm/
Instagram : https://www.instagram.com/cosmoderm/
Sebarang pertanyaan mengenai produk , boleh hubungi di : 016 2104287




17 ulasan:

  1. wah serius ke boleh guna kt kaki? nak bagi suami try la

    BalasPadam
  2. Tumit kalau merekah memang pedih. Lagi bila pijak tu rasa sakit. Best produk Cosmoderm ni. Lepas sapu kat tumit pakai stokin. Bau pun tak kuat dan yang penting tak berminyak.

    BalasPadam
  3. risau giler kalau jalan banyak. mmg pecah kaki. jadi tak risau dah ada benda ni..

    BalasPadam
  4. Kami pun dah jadi pengguna setia Cosmoderm.. Encik abang pakai moisture therapy cream..Tati pakai vitamin E dia tu.. Memang best..

    BalasPadam
  5. Tadi beli kat watsons ada diskaun, heheh baru rnew vitE. Tk nmpk pula yg set tuk rawat kaki

    BalasPadam
  6. Saya pun guna utk tumit kaki merekah, memang berkesan. Pastu sapu stretch mark kat perut pun bagus. Memang best arr krim ni.

    BalasPadam
  7. Wah..bagus ni. Nanti nak rekemen kat kak ipar. Kerap sangat guna kasut tumit tinggi, tumit dia jadi merekah dan pedih. Moga tumit dia jadi macam asal blk..

    BalasPadam
  8. Memang best..yanie dah start guna utk rawat tumit kaki..

    BalasPadam
  9. Best selalu sapu kat siku , cumanya selalu lupa nak guna :;(

    BalasPadam
  10. Wahh bagusnya produk2 Cosmoderm ni. Tumit merekah pun boleh digunakan. Memang sesuai untuk dibawa semasa travel

    BalasPadam
  11. Memang produk wajib ada ni... selalu berdiri dkt dapur pun kaki cepat merekah.

    BalasPadam
  12. tumit pecah2 ni salah satu sebabnya kita jrg gosok dengan batu penyental tu..tu yg selt2 kulit jd keras n kering camtu...biasanya klu time mandi lame sikit, gosok2 guna penyental cam batu asah tu..mmg berkesan.. kdg2 selalu jgk jd camni esp time malas nak pedulik tumit..mlm2 nak tido bru sapu losyen..hehe

    BalasPadam
  13. bagusnya produk ni, lepas ni boley cari untuk sapu kat kaki.walau merekah x byk elok jaga dr awal.

    BalasPadam
  14. eh ade travel pack ke..wah bole try la

    BalasPadam
  15. pasni pegi nz sonoklaa tumit kaki dah tak pecah, bole berjalan jauh lagiii

    BalasPadam
  16. produk cosmoderm memang tak disangkal lagi..terbaik !!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI