Nasib baik aku pakai Tea Tree Magic Body Lotion ! Kalau tak mesti pacat..

Nak trekking.. aku sedikit segan ngan pacat dan juga nyamuk. Bukanlah benci , tapi segan nak berdepan dengan mereka. Entah mengapa , aku pun tak tau tapi aku anggap mereka spesis makhluk Allah yang hensem lagi bergaya.. Masing masing ada cara mengigit mangsanya. Heeee.. tu aku segan tu ! 
Teringat ari tu , sebelum masuk... aku sapu dulu TT Magic Body Lotion kat seluruh badan aku. Sebelum tu , badan aku ada gatal gatal skit. Badan aku ni ,sejak cecah 40an.. jadi sensitif sikit. Kalau tempat tempat berhabuk dan kurang bersih, dia mula gatal ! Apa ini tanda tanda aku nak dapat Dato' ? Heee... Bila dah gatal , aku sapu ngan TT Magic Body Lotion. Sekejap je ok dah ! Baru selesa nak tidur atau nak beraktiviti.

Pastu masuk hutan.. fuh , nyamuk jangan citer la.. Dan ada dikalangan rakan rakan yang ikut trekking ke Hutan Belum , diserang pacat. Aku, selamat ! Hehehe.. kalau diserang , aku risau pacat tu aku jadikan bahan ujikaji mencari ubat kanser ! Huhuh.... kononnya.. 
Memang aku simpan beberapa produk Cosmoderm bila gi travel ! Membantu ketika aku dalam keadaan memerlukannya. Huhuh.. 
Apakah kegunaan Tea Tree Magic Lotion lagi ? 
  • Menyamankan kulit terengsa dan tidak selesa
  • Meredakan selar matahari tanpa pengelupasan
  • Membantu kurangkan ruam, jangkitan kulat dan kuman
  • Penghalau nyamuk, serangga, pepijat katil dan redakan gigitan serangga
  • Anti-bau badan dengan deodoran asli

Mana nak beli? Boleh dapatkan di web Cosmoderm atau di farmasi terpilih seperti Watson , Guardian dan sebagainya.  Harga ? Tengok kat web je la nak... sebab bila ada sale , harga jadi lebih murah.. hehehe...

8 ulasan:

  1. sebelum ni tahu cosmoderm ni ada produk penjagaan muka je..rupanya ada banyak lagi..
    body lotion pon ada..kne try ni..

    BalasPadam
  2. BA, tee tree magic lotion ni tuk baby boleh tak...

    BalasPadam
  3. Memang wajib ada Maguc Lotion ni walau kemana je. Suka sangat, kegunaan dia pelbagai!

    BalasPadam
  4. Wajib ade ni.. Untuk yg suka travel.. Hihihi

    BalasPadam
  5. Kalau g travel mana2 mmg wajib bawk cosmoderm ni haa

    BalasPadam
  6. memang ada dan berguna sangat ! ritu kt desaru .. time bbq sapu ni memang tak de nyamuk dekat hehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI