Tak sabar dah nak ke Jepun dengan JAPAN AIRLINES !

Beberapa hari lagi jer ! Satu lagi angan angan aku , jadi kenyataan. InshaAllah. Sebelum ni , aku cuma mampu memandang je iklan melancong ke Jepun di musim luruh atau autmn. Orang kata nak dapat trip musim luruh ni , memang payah.. lebih lagi ke Jepun ! Hurmm.... ini rezeki namanya.

Destinasi aku nanti ialah ke Tokyo dan Fukushima. Haaaa , pernah dengar kan pasal Fukushima ? Hehehehe... Yer, dah bertahun pun berlalu. Tapi masih ada yang takut nak pergi. Radiasi katanya. Hurmm... Tapi pihak berkuasa di sana dah pun bagi 'green light'. Clear dari pencemaran radiasi. InshaAllah. Apa apa pun , tunggu je la 6hb ni yer.

Adakah aku bakal menikmati keindahan musim autumn seperti di dalam gambar yang aku google ni ?

Satu lagi lipatan sejarah buat aku.. Kenapa ? Sebabnya aku ke sana dengan Japan Airlines. Sebuah syarikat penerbangan yang kita tau , memang terkenal dan berprestij. 
Dan yang paling menariknya , aku ditawarkan menikmati business class masa pergi dan premium class semasa pulang ! Wowwwww ! Terkedu aku. Pastinya ini satu pengalaman yang cukup lumayan buat aku nanti ! Dalam email aku tu , bertulis begini.. heee..

" We'll be flying to Narita & return on our latest/newest aircraft 787-9 Dreamliner in comfort on Business & Premium Class. "

Tak sabar nak tau camana bestnya dalam kapal nanti , aku check di page Japan Airlines

Business Class 

Premium Economy Class 

Ok.... aku tak nak sembang kencang dulu. Semua ni baru atas kertas. Tunggu je la harinya.Baru boleh cerita bestnya kapal baru mereka iaitu Boeing 787-9 Dreamliner ni nanti. Seminggu aku di Jepun. Dan di sana aku akan duduk di beberapa buah hotel. Aku cuma perlu bawa duit untuk shopping jer.... heee.. nak cari beberapa barang kat sana nanti ! Oh ya , best part ni.. luggage aku , 60kg kauuu ! Hahahaha.. leh bawak Aariz dalam tu. Hee.. Gurau. 

InshaAllah , aku buat video nanti.. heeee... Ada pocket wifi. Maka bolehlah berhubungan terus dengan korang melalui Facebook , Instagram aku . Dan jika berkesempatan , buat live update dari sana terus. InshaAllah. Baru feel gitu kan ! Heeee.. Ada wifi dan leh layan movie dengan puasnya gitu ! Heee...


Bagi yang nak ke Jepun dengan keselesaan memandangkan flight makan masa berjam lamanya , boleh la guna Japan Airlines. Alang alang nak bercuti , biar puashati kan ! 


27 ulasan:

  1. Wahhhh. Selesanya seat flight mcm ni. X puas tido dlm perjalanan nanti. Hahaha

    BalasPadam
  2. Bestnyaaa. Jangan tunjuk kedai mainan kat Qhaliff ye kalo jumpa kat sana, nanti tak pasal Qhaliff ajak pegi situ.hikhik

    BalasPadam
  3. fuh! mewah nya business class tu.. semoga selamat pergi dan selamat kembali..

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah tahniah aben , canggih ooo

    BalasPadam
  5. Selesanya seat dia...jalan jauh pun xpenat nie..hehehe

    BalasPadam
  6. best yer!! take care and happy holiday =)

    BalasPadam
  7. ohhh JAPAN Bila pulak trip ku ke sana... Best nyaaa siapa leh sponsor ? Mak mak datin mana bahahahahah .. anyway memang teruja sesangat kalau nak ke sana .. Amboi laguage sampai 60kg . nak isi apaa

    BalasPadam
  8. Gila arr gempak seat dia.. Bilalah nk dpt pi jepun ye.. Pasang angan2 gak la.. Hehehehe

    BalasPadam
  9. naik bussiness class tu. tak sabar nak tengok pengalaman aben dekat sana! lebih2 lagi musim autumn! mesti cantik!

    BalasPadam
  10. Perghhh selesa betul naik flight tu, eksklusif sangat. Moga Aben selamat pergi dan kembali, tak sabar nak tengok gambar² cantik kat sana nanti.

    BalasPadam
  11. wuuuuuu..tahniah abg ben..semoga semua urusan berjalan lancar..

    BalasPadam
  12. Perghhhh... Syiokkkkk nya Aben dapat merasa terbang ngan kapal baru depa!
    Tumpang bangga!
    Nanti snap banyakkk² gambar kat sana ehh

    BalasPadam
  13. Besnye.. takdelah nk seksa kalau nk tdo. Heee

    BalasPadam
  14. Wah siap ditaja pergi balik naik Japan Airlines, Tahniah!

    BalasPadam
  15. Woww business class...nampak selesanya seat tu

    BalasPadam
  16. Cantiknya Autumn di Japan. Teringin dan angan-angan. Berangan juga nak naik Japan Airlines. Insha Allah.. satu hari...

    BalasPadam
  17. Wahh bestnya naik 787-9 Dreamliner dengan Japan Airlines. Dah lama mengidam nak pergi Jepun. Luggage 60kg agak-agaknya kalau saya masuk dalam tu muat tak. Hehehe. Apa-apa pun memang terbaiklah JAL

    BalasPadam
  18. Warna ungu seat dia perghhhh nampak sgt selesa! Kalau duk lama dalam kapal terbang tak rasa kebas la kaki...

    BalasPadam
  19. JAL memang WOW....kena menabung nih

    BalasPadam
  20. betsnya tgk.. teringin jugak nak naik Japan Airlines

    BalasPadam
  21. Bestnya.. Japan Airlines pulak ada sediakan makanan HALAL. berganda-ganda la bestnya tu

    BalasPadam
  22. nak tumpang dalam luggage boleh? Hehehehe.. bestnya tak sabar nak tengok update dari sana nanti.

    BalasPadam
  23. bawa daku bersamamu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


    hahahhahahahahha

    BalasPadam
  24. Perghh cool giler! Have a safe journey!

    BalasPadam
  25. syoknya... memang nampak exclusive btul....

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI