LAZZ SUSU KAMBING , untuk mereka yang pentingkan kesihatan !

Berdiri depan cermin. Hurm... nak gi gym , dah payah skang ni.. Money , money !! Heheheh.. Boroi bukanlah masalah aku sangat tapi aku risaukan beberapa jenis penyakit yang dikatakan menjadi musuh utama bila dah usia cecah 40 an ni. Diabetis dan sakit jantung ! Segalanya berpunca dari pemakanan. Kalau tak kawal , perghhh.. naya laa ! 

Selain dari penyakit , aku perlu juga pastikan badan aku ni senantiasa cukup dengan zat , protein , kalsium , mineral serta vitamin ! Nak bedal pelbagai jenis pil , letih dah. Banyak kali dah skip gitu.. Dah tu camana ?? Apa yang sesuai dengan aku ni.. yang sibuk jaga anak memanjang ?

Ok.. susu ! Susu di pasaran ada pelbagai jenis. Aku dah cuba. Manis tu , memang ada. Walaupun ada yang kata kurang gula tapi bila bancuh , terasa gulanya. Bahaya untuk aku. Untuk aku yer.. untuk orang lain , aku tak tau. Makanya , aku kena cari susu yang sesuai dengan aku.

Susu kambing ? Aku dah banyak kali minum susu kambing. Memang sedap ! Tapi untuk membantu aku untuk berdiet ni, rasanya macam tak beberapa sesuai. Terasa manisnya. Dan terbaru... aku diberi peluang untuk review LAZZ SUSU KAMBING. Aku rasa aku tak perlu nak perkenalkan dah LAZZ SUSU KAMBING ni kat korang. Dah popular pon ! Cuma aku tak pernah rasa jer. Nama tu , dah selalu dengar. 

Ok.. aku diberi peluang mencuba dua rasa. Yang pertama , LAZZ SUSU KAMBING ASLI dan satu lagi , LAZZ SUSU KAMBING PRACAMPURAN KURMA.



Aku cuba dulu LAZZ  SUSU KAMBING ASLI.  Hurmm... rasanya macam memang minum susu kambing asli ! Tak manis sangat ! Rasa cam tetiba nak tambah gula tapi , apa gunanya ??? Aku kan nak jaga kesihatan dan juga tubuh badan ! 

Ni la masanya. Bukannya tak sedap cuma tak beberapa manis ! Bagus la kan ? Haaa.. bayangkan jika diamalkan selalu ? Walaupun tak manis tapi tetap berkrim ! Haaa... Ni boleh bagi pada Aariz yang masih setahun usia. 

Bagi mereka yang ada anak kecil tapi tak menyusu badan, boleh cuba la LAZZ Susu Kambing Asli ni. Bagus juga untuk ibu yang sedang hamil mahupun menyusu atau berpantang. Untuk orang tua pun bagus. Bagi mencegah osteoporosis dan mereka yang ada asma dan gastrik pon sesuai. 

Kemudian , aku cuba LAZZ SUSU KAMBING PRACAMPURAN KURMA sambil buat kerja. Hehehehe.... sedappp ! Maklumlah , campur ngan kurma ! Sesuai untuk usia 2 tahun ke atas. Aku bagi pada Zahra yang sangat memilih susu harian ni. Zaasss , selesai ! Pastu lena terus tidurnya. Kenyang la tuuu.. 


Kebaikan untuk kanak kanak jika diamalkan susu kambing ni , banyak ! Antaranya mencerdaskan minda , menguatkan serta menyihatkan tulang dan gigi , mencantikkan kulit , menambah selera akan dan juga untuk memastikan sistem penghadaman mereka sihat. 

Kedua dua jenis susu kambing jenama LAZZ SUSU KAMBING ni , memang sesuai untuk aku. Kalau aku bersungguh nak jaga kesihatan , maka aku kena amalkan selalu.. minum sehari satu hingga tiga cawan gitu ! Penghasilan LAZZ SUSU KAMBING mengunakan bahan yang  tidak diubah secara genetik atau dicampur kimia (non-GMO) menjadikannya lebih berkualiti dan mendapat kebaikan yang terkandung di dalam susu kambing tersebut.


Kesimpulannya.. LAZZ Susu Kambing ni , memang sesuai untuk aku yang nak kembali jaga badan dan kesihatan. Aku pun memang dah tolak minuman manis manis ni. Makanan yang berkolestrol pon kena 'buang jauh jauh' ! Bagi yang nak ikut jaga kesihatan cam aku ni , korang boleh mulakan dengan amalkan LAZZ Susu Kambing ni ! Tak cuba , tak tau kan ? 

Harga murah jer. Tapi jangan risau... kandungan ditambah lagi 50gram. Oh ya... LAZZ ada sijil HALAL ! Maka , sila minum tanpa was was yer. Hehehe.. Berminat ? Heee.. aku tau korang mesti berminat punya. Produk berkualiti pastinya dicari , kan ?  Bagi yang berminat , sila hubungi mereka di  :

Tel : 013 308 3354 | 018 2777 290 
FaceBook : LAZZ Susu Kambing
InstagramLazzSusuKambingHQ 
Harga Lazz Susu Kambing Asli : RM45.90 ( SM) dan RM50.90 ( Sabah dan Sarawak ) 
Harga Lazz Susu Kambing PraCampuran Kurma : RM47.90 ( SM) dan RM52.90 ( Sabah dan Sarawak ) 

**Khidmat penghantaran ke rumah disediakan


Dapatkan khidmat nasihat Careline di talian 06 - 671 8650 untuk sukatan dan kaedah penggunaan.

"Yakini Khasiat Sebenar"

27 ulasan:

  1. Nak cuba bagi kat Amsyar la.. mana tau dia nak pulak minum susu kambing. Susu lembu dia tak nak..

    BalasPadam
  2. Teringin nak try yg kurma tu lah

    BalasPadam
  3. Memang best..dulu tengok iklan je..now LAZZ SUSU KAMBING wajib ada kat rumah..khasiat yg terkandung memang power !!

    BalasPadam
  4. Wahhh bagus untuk berdiet, kena cuba ni. Harga pun berpatutan!

    BalasPadam
  5. femes dah Lazz susu kambing ni, bila sebut je rasa nk sebut sambil nyanyi mcm dlm iklan dia tu. hihi. fiza mcm nak cuba jgk la, bagus utk bykkan air susu tak ni?

    BalasPadam
  6. "Lazz... Susu kambing.. "
    Bernyanyi-nyanyi lagu iklan tu. Anak² Nina pun dah hafal lagu tu.
    Nina dah cuba Lazz yang ada rasa coffee -Lazzcafe. Sedap nya mengasyikkan! Dok ulang minum

    BalasPadam
  7. Bagus ni, satu family boleh minum, takyah beli susu lain2.

    BalasPadam
  8. Tak pernah try susu kambing Lazz jugak.. Lepas ni bolehla try yang asli tu..

    BalasPadam
  9. Jimat ni..seisi keluarga boleh minum

    BalasPadam
  10. Tak pernah try lagi susu kambing Lazz. Harga pun berpatutan. Nak beli la satu untuk diri sendiri dan anak2 minum

    BalasPadam
  11. bagus kalau susu kurang gula sebab selalunya susu tepung memang manis yang amat. huhu. teringin nak cuba lazz ni.

    BalasPadam
  12. Juju pun amal susu lazz ni ben...rupanya campuran kurma dengan susu kambing ni byk khasiat tersembunyi kalau amal hari2...sedap rasanya tak mual...lg2 lazzcafe tu aummmmm

    BalasPadam
  13. Okay chocolate die mmg sedap.kurma apetah lg.I like

    BalasPadam
  14. Memang sedap sebab PC dah pernah minum...

    BalasPadam
  15. Wahh yg pra campuran kurma tu mesti sedap..ni yg nak cuba ni... awesome lah

    BalasPadam
  16. Bgus kalau dapat amalkan susu kambing ni.. nanti nak try

    BalasPadam
  17. Banyak pilihan juga susu kambing jenama Lazz ni

    BalasPadam
  18. satu lagi jenama susu kambing di pasaran

    BalasPadam
  19. kurma paling sedap , tapi lazz cafe buat ketagih :p

    BalasPadam
  20. Untuk orang yang tak suka minum susu, bolehlah minum Lazz coffee ni..Still boleh tambah kalsium sebab ada susu kambing

    BalasPadam
  21. Harga boleh tahan. Saya nak try LAZZ SUSU KAMBING PRACAMPURAN KURMA. Wehehe.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.