Khamis, 19 Januari 2017

Jadikan hobi kita punca pendapatan utama !

 

Setiap hari bila ada masa terluang , aku pasti buang masa di gym. Angkat besi besti tu.. kasi peluh keluar.. ketulkan badan tapi untuk apa ? Kesihatan ? Jogging atau kemas rumah pon boleh dah , kan  Tak yah gi gym pon dh leh sihat !

Itu hobi aku disamping dapat menghilangkan stress dan kegeraman terhadap kehidupan yang semakin mengarut di tanah air sendiri. Buat pengetahuan , aku mula masuk gym di usia 22 tahun. Aku tahu , apa yang aku buat ni akan memberi pulangan yang berbaloi… satu hari nanti !

Alhamdulillah.. di usia 32 tahun , aku dah nampak jalan hasil tunjuk ajar seorang sahabat dan wife. Aku jadikan menulis dan gym sebagai batu loncatan..

Dan segalanya memulangkan hasil sekarang. Pelaburan yang memakan masa berbelas  tahun menampakkan hasil yang tak disangka sangat..

image

image

Bukan sado yang aku kejar. Kalau korang memahami apa yang korang buat tu mampu memberi pulangan , maka lakukan dengan sebaiknya dan jangan sesekali perkecilkan pandangan positif kawan kawan. Bukan pujian yang dikejar tapi idea utk diperkembangkan lagi..

Sampai bila kerja harian kita ni nak dijadikan pendapatan utama , kan ? Maka … kita ubah !

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI