Rabu, 1 Februari 2017

Bila Qhaliff buat kerja rumah !

 

Cuti panjang. Kerja rumah dia pun berhelai helai. Teringat aku sewaktu jadi guru , satu tika dulu. Asal cuti jer kasi kerja rumah. Bukan nak sangat kasi tapi atas arahan.. Tang nak tanda tu yang bikin malas ! Huhuuh..

Hurm… bab baca dia rajin. Ok jer membaca dengan wife. Dengan aku dia main main. Pasni nak pegang rotan bila ajar dia. Baru reti takut. Dramatik sungguh la dia. Banyak songeh orang dulu dulu kata..

Best part.. bila cikgu suruh bawak balik kerja rumah , dia tak nak ! Boleh ???? Cikgu kasi kat wife kerja rumah dia.. Amboi amboi amboii….

image

Tapi aku rasa.. dia bukan berasalan bila suruh buat kerja rumah. Dia masih keras lagi menulis. Di zaman ni , usia 5 tahun baru nak pegang pensil memang keras la jawabnya. Kalau boleh awal lagi , lagi bagus.. kan ?

Adakah anak anda sudah menguasai kemahiran penulisan ?

Dulu aku pandang ringan part ni.. sekarang kena amik berat dah ! Jangan samakan zaman aku dengan dia.. Zaman aku 6 tahun baru nak kenal huruf ! Zaman ni , 6 tahun dah boleh masuk universiti !! Tapi sekadar teman abang dia je la.. heee..

image

Ok.. meh aku kongsi satu tips yang aku jumpa.. Kita sama sama mencubanya.. ok ? Jangan tunggu lagi !

Ayuh…

image

image

Semoga bermanfaat.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI