Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 21 Februari 2017

Terlebih besar ? Perlu kembali kurus atau lebih besar ?

 

Sebenarnya aku fokus nak buat ala ala model mat salleh punya badan jer.. Bukan ala ala ahli bina badan yang sado sado gitu. Tapi bila tengok gambar kelmarin di Hari AntiDadah Kebangsaan, terasa gerun lak.. Besar la pulak !

image

image

Ke sebab aku dah ada rambut , maka kelihatan seperti besar ? Tapi apa kena mengena lak eh ? Hahahahaha.. Target nak jadi model jam tahun ni… hahaha..

Buang angin dalam badan secara semulajadi !

 

Tak sangka rakyat Malaysia yang menghidap kesengsaraan angin dalam badan ni boleh tahan ramai juga ya. Dari remaja sampailah golongan dewasa termasuk warga emas. Pakar perubatan tradisional yang aku jumpa bagitahu, sakit angin dalam badan atau medu tu bahasa kita, dalam bahasa standard yang masyhurnya disebut dengan nama gastrik. Ermm.. rasanya agak betul juga kata-kata beliau sebab kebanyakan simptom antara dua nama gejala tersebut adalah lebih kurang sama. Bezanya mungkin kronik atau tidak kronik. Setakat yang duk cari penawar buang angin dalam badan semulajadi dengan aku ni pun sering mengadu tanda-tanda yang hampir sama. Paling teruk rasa macam nak mati

TANDA-TANDA ANGIN DALAM BADAN

Baru semalam duk sembang dengan orang yang nak set buang angin dalam badan. Muda lagi, masih bersekolah, kuat bersukan tapi selalu terkena angin dalam badan. Masa bersukan pun selalu semput. Time kena angin pakej datang sekali sakit dada, sesak nafas dan rasa macam nak mati, katanya. Kita doakan semoga beliau cepat pulih asbab ikhtiar dengan set buang angin dalam badan ni. InsyaAllah. Kalau ada ubat doktor, jangan tinggal ye. Teruskan

Tanda-tanda lain mengidap angin dalam badan antaranya senak perut, dada dan ulu hati. Selalu keletihan, rasa kebas-kebas, lenguh dan lesu walaupun dah cukup rehat. Selain tu selalu berdebar-debar dan terketar-ketar, agak kronik kalau dah menggelupur sampai berguling-guling. Baca lagi 22 tanda angin dalam badan yang mungkin korang pernah alami

BUANG ANGIN DALAM BADAN SECARA SEMULAJADI

Banyak perkongsian tips, petua dan amalan tradisi yang dikongsikan ramai orang untuk masalah angin dalam badan ni. Kebanyakannya dari sumber alami anugerah Tuhan yang maha luas dan banyak ini

1- Berdoa, kuatkan semangat, mintak sungguh-sungguh dengan Allah supaya disembuhkan penyakit

2- Berurut. Berbekam pun boleh. Jumpa tukang urut professional. Urut ni sakit dan perlu melakukannya secara berkala, kena pergi 3 - 4 kali jugak. Kena tahan sakit. Ikut petua tukang urut professional jika mereka menasihati sesuatu. Petua atau amalan tradisi juga penting untuk kesihatan

3. Tinggalkan ais. lupakan terus dalam hidup... cuba ok, cuba... dan jaga makan

4. Mandi bermula dari bawah ke atas (dari kaki barulah naik sampai ke kepala)

5- Minum air halia, air teh campur halia pun boleh. Rebus halia pun ok. Apa-apa yang berasaskan halia.. sup halia pun ok, minum banyak-banyak dan konsisten

Cinch Tea Mix dengan Peppermint Ginger Plus

6. Bawang putih. Telan begitu sahaja.. baru kawww... !! Rebus pun boleh atau buat macam Datuk Siti Nurhaliza makan bawang putih macam tu

7. Makan ikut waktu, elakkan makanan ringan, minuman bergas dan alkohol

8. Mandi air limau nipis atau limau purut macam ni


9. Ambil SET BUANG ANGIN DALAM BADAN ORGANIK IAITU VIVIX, ESP, ALFALFA, GARLIC COMPLEX DAN PEPPERMINT GINGER

Jom baca 16 Testimoni Terbaik Set Buang Angin Dalam Badan Semulajadi

Alhamdulillah setakat respon orang ramai yang telah mengambil set ini sangat positif dan ada perkembangan yang baik. Ikhtiar tu hak makhluk, Allah jualah Yang Maha Memberi Kesembuhan

Info Lanjut :-

013 976 1627

Muhammad Nizam Yusof

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI