Khamis, 16 Mac 2017

Aplikasi Mobile Maybank2U yang lebih mesra pengguna dan pantas !


Aku pengguna tegar web Maybank2u. Tak kira la samada buka untuk periksa baki terkini duit belanja bulanan atau untuk membuat pembayaran online mahupun reload prepaid Digi aku ! Tapi secara jujurnya , aku menyampah nak bukak melalui web ! Ada aplikasi mobile tapi aku takut nak guna ! Security aplikasi mobile ni aku payah nak percaya sangat.. huhu..

Tapi segalanya berubah bila aku hadiri majlis preview Aplikasi Mobile Maybank2U yang terkini dan yang penting , aku akan dengar sendiri mengenai aplikasi ni dari 'orang-orang' Maybank sendiri.. dan bertanya sendiri apa jua yang aku ingin tau terutamanya mengenai keselamatan aplikasi mobile ni.

Bertempat di Happ Cafe , Tropicana Avenue baru baru ni .. aku serta ramai lagi tetamu diberi peluang untuk mencuba aplikasi Mobile Maybank2U ni.


Downloading.....

Dan kagum dengan antara muka yang santai serta kemas yang mana bagi aku , pastinya pengguna setia Maybank2U akan tersenyum riang dan akan terus setia dengan Maybank2U. Tiada alasan untuk guna perbankan yang lain.. kan ? Heeee..

Bagi mereka yang menggunakan fingerprints scanner , nak login pantas ke aplikasi ni nanti pon boleh guna gak cara tu.. tak perlu nak taip taip dah ! Hehehehe.. Terkini kan ? Pantasss gitu ! Baru best.. 


Nak tranfer duit ke akaun ketiga ? Nak bayar bil  atau reload prepaid ? Mudah jer. Cuma perlu tau no akaun dan no telefon jer ! Settle urusan bulanan yang melecehkan. Kalau lupa berapa baki bil pon takpe.. akan ada penyata untuk korang check baki nanti. Menarik kan ?


Kaki diskaun ? Hehehehe.. Memang akan ada berita berita terkini untuk korang yang kaki jimat ni ! Heee.. Kena rajin bukak dan ikuti perkembangan di bahagian khas ni nanti ! 


Amacam ? Nak download dah ?  Terbaik keputusan anda. Pastinya korang akan berterima kasih dengan aku selepas ni sebab bagitau maklumat terkini jer. Jangan risau , aku memang menghargai pembaca pembaca blog aku ni... senantiasa ! Hehehehhe...


Berbaloi dengan F&A Qiblat Sensor Watch.


Pertama kali tengok jam F&A Qiblat Sensor Watch ni , si blogger travel Faizal Fredley pakai ketika dia gi ke Eropah. Terus teringat aku ketika di luar negara yang mana nak cari kiblat pon memang payah. Maklumlah , jarang travel. Nak tanya orang kat sana.. memang agak payah la kan ? Faham faham je la dengan masalah orang di luar negara tu.. Islamfobia gitu !
" Smart jugak jam mamat ni.. ". Bisik hati aku.. Tunggu dia balik nanti.. lepak sama sama baru tanya la pasal jam tu.. Heee.. Sabar ! Bukan nak gi travel masa tu gak aku. Hehehe.. Tapi tak semestinya guna masa travel luar negara jer wooo.. dalam negara pon boleh pakai !
Dan Alhamdulillah.. dapat jugak aku berjumpa si Faizal ni dan korek segala rahsia mengenai jam F&A Qiblat Sensor Watch ni.  Dia sendiri akui yang jam ni bagus dan berbaloi untuk dimiliki. Mamat ni bukan mudah nak puji sesuatu barangan.. kalau dia dah puji memang betul bagus la tu ! Maklumlah , taste orang Eropah gituuu.. hahahaa..
Ok.. cerita banyak takda.. aku pun request satu ! Dan selang beberapa hari , ada pos laju untuk aku. Tak sangka sebegitu cepat sekali wooo... Tak sabar aku nak bukak dan pegang jam tu. Hurm.. ternyata benar kata kawan tu ! Jam tu sedap dipegang. Selesa dipakai. Talinya pun grip dengan baik. Tak membuatkan pergelangan tangan rasa kurang selesa. Yess !
Aku mula godek satu demi satu.. Sangat mudah untuk dikendalikan. Nak setting pon senang. Manual mengenai jam disertakan di dalam kotak beserta juga dengan kad jaminan untuk setahun. Aku pakai di pergelangan tangan aku.
Fuh... Memang kelas sungguh jam ni ! Terasa cam pakai jam orang kaya kaya gitu !
Kenapa korang patut miliki F&A Qiblat Sensor Watch ni ? Diberikan 5+1 sebab oleh mereka dan aku sampaikan pada korang ! Haaa.. Bukan apa.. aku dah ada dan suka sangat ! Maka giliran korang lak aku nak goda suruh beli ! Hehehehe..
  1. Teknologi QIBLAT SENSOR yang pertama di Malaysia. Anda hanya perlu tekan QIBLAT SENSOR, dan jam ini akan menunjukan arah kiblat secara automatic ‘LIVE’ seperti digital compass
  2. Arah kiblat 3x lebih tepat dari compass biasa. Ketepatan menggunakan GPS coordinate sebagai asas lokasi anda menjadikan ia tepat dan yakin arah solat anda. Diuji khas dengan alat piawaian Mufti Negeri
  3. Waktu Solat automatik di bandar utama seluruh dunia. Di programkan khas lebih dari 1000 bandar utama. Kini, anda tidak perlu risau lagi untuk solat di awal waktu. Dilengkapi dengan system alarm yang akan berbunyi apabila setiap kali masuk waktu solat
  4. Dilengkapi dengan semua surah dan ayat Al Quran untuk memudahkan anda menanda surah dan ayat terakhir bacaan anda. Mudah untuk anda travel
  5. Satu satunya jam di dunia ini yang mempunyai kelebihan mampu mengukir nama anda. Jadikan keunikan jam ini sebagai identiti diri anda
  6. Kini dilengkapi dengan Taqwim Malaysia – waktu solat yang lebih tepat bagi Malaysia, Singapura & Brunei Darussalam.
Harga ? Ok... ada banyak series setahu aku. Dan harga bergantung pada setiap series tu. Nanti boleh rujuk pada Fan Page mereka untuk mengetahui setiap kelebihan jam tu yer..
Nampaknya pasni aku rasa tak payah nak pening pening dah bila berada di tempat orang bab solat ! Kiblat dah boleh dicari dengan mudah. Banyak testimoni testimoni mengenai jam ni di web dan juga fan page mereka.
Untuk maklumat atau infomasi berkenaan F&A Qiblat Sensor Watch , sila ke :
Dapatkan sebelum kehabisan..
 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI