Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 21 April 2017

Terasa berbaloi segala usaha selama 9 tahun jadi BLOGGER !

Fuh , besar tuuuu ! Hahaha.. Wajib aku selfie kat sini nanti ! 
Ada kawan di Facebook pm tepi aku. Bila tengok gambar besar tu , tersenyum aku. Bukan pertama kali sebenarnya.. banyak dah farmasi di KL letak poster tu tapi bila kawan kawan di Facebook sendiri yang kasi gambar ni , aku rasa bangga jap.. hehehe... Bukanlah bangga yang mendatangkan rasa gempak ke atau rasa popular.. tapi rasa seronok ! Seronok sebab pengorbanan serta impian aku selama ini , tercapai ! Memang aku teringin sangat nak tengok gambar aku terpampang di mana mana premis.. 
Bukan apa.. aku ni bukanlah anak yang membanggakan ibu bapanya. Pencapaian dalam bidang akademik tidaklah membanggakan sama sekali. Bukan sebab aku bodoh yer tapi sebab aku mengejar cita cita aku dalam bidang sukan tapi tak tercapai ! Maka dengan cara ini , aku mungkin dapat banggakan mereka walaupun 'dah terlewat' ! Huhuhuh.. 
Alhamdulillah..  aku tak pasti apakah mereka berbangga tapi sekurang-kurangnya , aku berusaha... 
Dan berjaya buktikan yang segala masa aku 'terbuang' di zaman remaja satu tika dulu , berbalas kini! Kejayaan ni mungkin nampak kecik tapi bagi mereka yang berada sama bidang dengan aku , pastinya tahu betapa peritnya nak berada di kedudukan ini.. 
Jutaan terima kasih pada COSMODERM  atas kepercayaan yang tidak berbelah bagi pada aku ! Dan juga rakan rakan media sosial terutamanya rakan blogger #KBBA9 atas sokongan dari dulu hingga sekarang. 
Tak menang award tak kisah pun tapi yang pasti , aku berjaya menangi hati korang! Cia cia ciaaa .. 

Aku cukup takut bila Aariz demam !

Tiba-tiba badan dia panas semacam ! Wife kerja. Ada meeting penting lak. Aku tenangkan diri. Mandikan dia , bagi susu dan tidurkan dia. Masa tidur , dia dok meracau kekadang.. Aku bagitau wife. Dia sendiri pun bila Aariz demam , aku kena ada gak sebab kena gilir gilir dukung ! Aariz bila demam , manja sangat.. Nak didukung jer.. tak nak berenggang.
Lepas lunch , wife balik. Amik half day. Terpaksa. Aku tak boleh uruskan Aariz sorang sorang. Penat nak dukung dia. Tak nak diletakkan langsung. Huhu.. Dia tu , bukan ringan woo.. Berat gak.  Lenguh lengan dukung dia terutama bila masa dia tak sihat.. hurm.. Dan dia takkan nak senyum sama sekali ! Masam je mukaaa.. memang sah la dia demam ! 
 Aku check badan dia. Naik ruam ruam merah di belakang badan dan kepala tanda kepanasan dalam badan. Hurmm.. kena bawak gi klinik gini. Tak lama kemudian wife balik. Dia amik alih. Aku 'berehat' jap. Plan malam gi klinik sebab petang dah gelap tanda hujan akan turun pada bila bila masa. Tak nak terperangkap dalam jammed nanti.
Tiba-tiba wife bagitau aku dan aku pon terasa gitu gak.. Aariz ni , kalau tak keluar gi mana mana dalam 3-4 hari , dia leh demam ! Maksudnya , camana pun dalam 3-4 hari tu , dia wajib kena gi shopping mall atau jenjalan. Dia boring duduk rumah ! Rasanyaa laa.. 
Dan malam tiba.. lepas Maghrib..bersiap ! Keluar gi Ayer@8 , Putrajaya. Plan nak gi Klinik Azalea dulu baru gi makan. Tapi plan berubah bila berada dalam kereta. Demam Aariz mula reda ! Hurmm... biar betul ? 
Terus ke Restoran Balqish  untuk makan malam. Wife dah kebuluran. Pastu tengok keadaan Aariz camana sebab dia dah mula tenang dan relaks ! Huhuhhu.. Tak nangis nangis dah dan mata tenang melihat dunia ! 

Balik rumah je la.. Aariz dah tak panas. Dan sampai di rumah , aku terus gi mandi dan solat Isya'. Tiba-tiba wife antar gambar.. Hurmmm... 
" Aariz dah senyum." 
Selesai solat , aku gi check suhu badan dia.. Dan.. 'Hijau' dah ! Sebelum keluar tadi , 'Merah' jer ! Hurmm..takkan sebab dapat tengok dunia terus hilang demam ? Nampaknya pasni , dalam hari Rabu atau Khamis setiap minggu kena keluar jenjalan la jawabnya ! Huhuhu.. 
Tak kisah la.. Asalkan dia sihat ! Alhamdulillah.. Ni semua salah mak dia ! Banyak berjalan ke shopping mall masa mengandung ! Psstt.. pastikan isteri korang yang mengandung tu, jangan merayau kat mall sangat ! Suh je duduk rumah.. hahahaha...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI