Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 28 April 2017

Buffet Ramadan 2017 : Warna Warna Ramadhan di Marriot Hotel Putrajaya.

Kali pertama jejakkan kaki ke hotel mewah ni.. Dengar ceritanya dia punya buffet Ramadhan sedap ! Tu pasal aku sanggup gadaikan usus aku untuk mencuba masakan masakan chef di Marriot Putrajaya ni..  Huhuh.. dan kebetulan aku tengah idamkan keow teow.. Tak puas makan ari tu di Seri Pacific Hotel sebab demam. Maka nak try keow teow di sini.. apakah kena dengan selera aku ??? 
Sesampai je sini , aku tunggu kawan aku.. Jemputan atas nama dia. Aku join jer.. Heee... Bukan apa.. kalau atas nama aku , aku kena buat entri ! Hahahaa.. kena buat kerja wehhh ! Bukan datang makan pastu balik berak ! Haaaa.. tamo tamoooo ! Tapi , walaupun aku datang sekadar tetamu , aku tetap buat kerja aku sebagai blogger.. sebagai timbal balas apa yang aku makan.. walaupun tak banyak ! Hehehehe... 
Ok... aku malas nak cerita panjang.. korang tengok sendiri laa video 'Go Live Facebook' yang aku amik ni.. Sedap ke tak makanan kat situ.. Hehehee.. 
Haaaa.. Tengok dah ? Amacam ? Nak tengok lagi real makanan makanan yang menjadi pujaan aku kat situ ? Huhu.. Sebenarnya banyak yang aku suka tapi ini antara yang mengiurkan mereka yang datang , petang semalam... 
Gambar keow teow tetap sama la.. cuma rasanya dia sedap ! Ditambah ngan cili.. fuhhhh ! 



Ok ok.... Cukup part gambar ! Hahahaha.. Berapa ringgit sekepala ? Camana nak booking ? Bila bermula ? Fuh... Meh aku kasi tauu.. 

Tarikh : 29hb Mei - 24hb Jun 2017
RM135 nett dewasa / RM90 kanak kanak
Early Birds 
RM120 nett dewasa / RM65 kanak kanak ( Tempah sebelum 20hb Mei 2017 )

Untuk tempahan , sila hubungi : 03 8949 888 atau Ramadan Hotline : 03 8949 8922/8761/8655

Selamat Berpuasa... 

Cara selesaikan masalah 'Admin Whatsapp Boleh Dipenjara' !

Artikal di Berita Harian semalam membuatkan hampir semua rakyat Malaysia yang ada Whatsapp 'sakit jantung' . Ada yang terus letak jawatan dan uninstall Whatsapp mereka dan guna kembali SMS atau guna Telegram..  Peraturan untuk Whatsapp je kan ? Hahahahaa...
Aku ada cara camana nak settlekan isu ni ! Pastinya masing masing bertolak nak jadi admin kan ? Apa kataaa... apa kata lantik je semua jadi admin ! Secara tidak langsung , masing masing akan jaga 'bontot' masing masing dari disebat kan ? Haaaaa.. Ok la kan ? 
Sebenarnya , aku lama dah fikirkan perkara ni untuk team #KBBA9. Sebab itu dalam team aku ada 'blogger-blogger' yang hampir dengan infomasi infomasi yang sahih dan juga untuk elakkan penyebaran maklumat maklumat yang tidak pasti  statusnya... Dengan cara ini juga , mereka dilatih menjadi blogger yang lebih berhemah dan lebih berinfomasi.. Bijak tak aku ? 
Alhamdulillah.. Walaupun ada gak terlepas namun cepat 'dihalang' dengan memberikan info yang lebih tepat dan sahih..  Tapi aku tak salahkan blogger kerana mereka lebih kepada 'ingin bertanya' dan mereka berada di landasan tepat untuk bertanya
Untuk pengetahuan korang , kami bukan sekadar blogger ! Hehehehe.. Oh ya.. apakah ini tanda pilihanraya semakin hampir ? Heheheeeee... 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI