Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 2 Mei 2017

Aku benci berlari sebenarnya..


Aduh.. nasib baik laaa atas alasan AMAL.. Kalau tak, memang aku tak join lama walaupun aku minat sebenarnya cuma sesungguhnya aku memang tak suka berlari lama lama ni. Atas treadmill pun aku cepat boring. Biasanya aku suka buat sprint je pastu jalan kaki..dan sprint lagi..hehehe..lagi  cepat bakar kalori gitu.. bagi aku lah..

Sebab tu aku respek terutamanya perempuan yg join marathon ni..Aku nak abiskan 1km pon bercinta !! Hahahaha... Malas dr zaman sekolah lagi walaupun aku ketua bolasepak sekolah.. dan main jugak utk pasukan negeri wooo..ketika tu lah.. Part panas badan aku tak suka..huhu..

Nampaknya minggu ni bakal menjadi sejarah buat aku lah.. Dah la depan sekali , kena pegang bendera lagi..dussss..mampus gueeee. Jgn pengsan di 500 meter awal dah. Ni 3km je kot ??? Hahahaha.. Adehhh... 

Moga aku dapat harungi bulan Mei ni sebab byk perkara luar biasa aku buat. Huwaaaaaaa !

Cuti panjang tapi 'mereput' di dalam rumah !

Aariz demam selsema. Nasib baik cuti panjang.. kalau tak , sahih wife kena amik cuti untuk sama sama jaga Aariz. Fuh , Aariz kalau tak sihat , memang nak kena dukung memanjang.. Kalau letak kat bawah , dia punya teriak , boleh bikin aku punya darah naik ke 180-200 ! Maka , kena gilir gilir jaga dan dukung.. 
Ikutkan semalam ada la satu projek baru aku... dipanggil Belanjawan Berhemah ! Haaa... ada la pakar yang beri tunjuk ajar pada aku bagaimana nak menyimpan dan berbelanja dengan lebih teratur tapi sayangnya , terbatal.. aku yang batalkan ! Aku tak nak nanti dia pulak dijangkiti selsema.. dia pun ada anak kecil. Sian nanti... 
Sian Aariz.. meleleh je hingus dia. Tapi malam tadi , hingus dia dah jadi pekat.. hijau kauuu ! Tu tanda nak baik la kan ? Dan dah boleh tidur dengan nyenyak dia.. Kalau tak , memang dok nangis. Bila nangis , aku pun turut sama 'menangis' ! Huhuhuhhh... 
Tapi ikutkan , memang tak leh nak gi mana mana pon.. sebab Qhaliff ada exam buat pertama kalinya dia bergelar manusia ! Heheheheh... Exam kat tadika dia. Moga dia lulus dengan cemerlang ! Haahaha... Pastu boleh gi melawat.. dia suka melawat sana sini berbanding gi sukan ! Huhhh.... dia tak suka bersukan ???? Tak gakk.... dia kata , ' Teacher tak kasi sukan.. ". Ololololooo... sian dia ! Hahaha.. Memang la tak kasi sebab parents dia tak dapat hadir. Kalau parents tak dapat hadir , dia pon automatik tak dapat datang.. Kalau amik acara pun akan susahkan kawan kawan nanti.. kan ? Tapi tu la dia... dia ingat wooooo ! Ini budak nampak senyap jer.. tapi dia ingat apa yang berlaku pada dia.. dan dia kenang ! Hurmm.. 
Good luck sayang ! Cemerlang atau tidak , Qhaliff tetap anak daddy. Jangan risau... Daddy nanti ajar buat blog eh ! Cikgu tak bagi markah cemerlang , Qhaliff cerita dalam blog je... Haaa ! Amacam ? Hahahaha.. Gurauuu je ! Takkan la nak ajar anak gitu ! Rileks... aku ayah yang cemerlang dan terbilang.. Hahahaha...  Dia buat , aku sendiri smackdown tanpa belaas ! 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI