Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 15 Mei 2017

Tiba-tiba mak aku call !

Baru nak tidur.. Esok nak gi umah mak aku. Ada kerja esok nak dibuat di Mid Valley.. hehehe.. ada company berminat nak sponsor baju raya untuk aku dan wife. Aummm.. hehehe.. Rezeki raya.  Maka nak gi survey dulu mana yang sesuai dengan aku dan wife.
Tiba-tiba telefon pintar Sony XZ yang aku sayang tu , bergetar ! Alamak , mak aku call.. Apahal lak ni ? Dengan pantas aku jawab.. 
"  Ya mak  ? " Tanya aku selepas jawab salam diberikan mak aku. 
" Esok hang mai kan ? Kalau hang mai , bawak lotion panas tu.. Gel mandian tu pon nak dua. Abang hang nak satu. ". Jawab mak aku. 
Hurm... mak aku bagitau kenapa dia nak 'lotion panas'  tu. Katanya abang aku amik yang dia punya. Dia sakit sakit badan. Lenguh lenguh gitu. Punca tak tau. Tapi selepas pakai  Deep Heat Lotion tu , dia terasa lega sangat ! 
Bila abang aku amik mak aku punya , bermakna mak aku dah takda la ! Aku memang kasi kat dia sebab tiap malam sebelum tidur dia akan sapu kat lengan dan kaki dia. Maklumlah , dah tua.. badan lenguh sana sini la kan ? 
Tapi memang aku dah simpan stok banyak kat rumah aku. Aku tahu , diorang akan mintak nanti. Tak pe la.. memang dah niat aku nak bagi diorang kalau diorang nak. Apatah lagi , aku sendiri yang perkenalkan diorang dengan produk Cosmoderm ni yang mana dah banyak merubah hidup insan lain atas keberkesanan produk Cosmoderm ni.

Selain Deep Heat Lotion , mak aku suruh bawak Gel Mandian Tea Tree Oil. Gel mandian ni memang bagus.Anak abang aku ada alergik. Hanya sabun dari Cosmoderm ni je sesuai untuk dia. Tak sangka lak aku.. Waktu aku kasi tu , dia sendiri was was nak guna. Tapi aku bagitau , jangan risau sama sekali.. Cuba la guna sekejap.. Dan abang aku cuba guna pada anak dia. Alhamdulillah , ok sangat ! Tu yang dia mintak lagi.. Amboiii.. mintak je kee ??? Aku kena beli wehh ! Hahahaha.. 
Secara jujurnya , dua produk antara yang bagus dan sering aku guna. Kalau rajin baca blog aku  dan follow media sosial aku mesti tau produk mana yang kerap aku guna.. Hehehehe. Aku dah guna bertahun lamanya terutama pencuci muka. Memang sangat berkesan pada muka aku. Dan sering aku syorkan pada rakan rakan mengenai pencuci muka Tea Tree Oil yang aku guna tu. Diorang beli dan guna. Memang beri impak cuma sayangnya mereka tak 'berdisplin'. Bila dah ok , tak jaga makan pulak.. pastu tak pakai dah. Abis laaa muka tu kan ? Camana pun kena jaga muka tu.. selalu bersihkan ! 
Berbalik pada kes mak aku dan abang , diorang memang selalu je pesan dan suruh belikan. Tapi aku tak pernah belikan diorang ! Aku belanja je diorang. Aku beli dan kasi je diorang. Bukan apa.. abang aku tu pun banyak tolong aku. Setakat menda kecik ni pun aku nak berkira.. teruk la kan ? Mak aku pulak , kan Hari Ibu... memang plan nak kasi dia tapi aku asyik terlupa nak bawak ke rumah mak. Malam ni , aku simpan siap siap ! Kalau tak , kesian kat dia.. Deep Heap Lotion tu memang bagus sangat. Ramai yang dah cuba , tak menafikan sama sekali kebagusan dia.. Huhuh.. 
Bagi sapa yang belum belikan hadiah untuk ibu tersayang , boleh la beli sekarang.. Baca di entri aku , Sempena Hari Ibu untuk mengetahui produk apa yang sesuai untuk ibu korang tu.. Dan jangan lupa follow Facebook COSMODERM untuk mengetahui info info terkini mengenai Cosmoderm terutama aktiviti aktiviti JUALAN MURAH mereka di tempat tempat terpilih.. 
Selamat Mencuba ! 


"Daddy sayang Qhaliff , tak ? "

Satu soalan yang cukup buat aku tersentak ! Tak sangka dia akan tanya soalan gitu. Patutlah kebelakangan ni dia asyik nak ikut aku jer.. termasuk nak tidur dengan aku sedangkan dia sebelum ni akan tidur dengan mak dia... dalam bilik ! 
Apa yang membuatkan dia bertanya cam tu ? Aku syak dia terasa aku banyak 'cium' Aariz berbanding dia walhal sebelum ni , dialah buah hati aku. Hurmm.. Aku rasa dia tak tahan sangat dah kot... tu tetiba dia tanya aku... dan terus peluk ! Olololooo.. Tentulah daddy sayang Qhaliff.. Zahra.. Aariz ! 
Lepas aku cium pipi dia , Zahra pon datang serahkan 'pipi' dia.. Adeh ! Camana la daddy nak outstation lama lama ni ! Hurmmmm... Boleh giler jap daddy. Patutlah aku kurang gi 'merantau' tahun ni. Allah dah tau aku camana.. nk berpisah sehari pon dah sedih.. ni kan pulak nak berhari hari..
Lepas aku cium dua dua.. , terus baring atas lengan aku. Huhuhu.. confirm kejang lengan aku ni esok! Dah mengantuk sangat diorang ni.. Kalau tepuk peha diorang sambil berselawat , confirm lena... atau aku yang lena dulu ! Hahahaha.. 
Qhaliff Iman.. daddy sayang Qhaliff tau ! 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI