Isnin, 26 Jun 2017

Dapat jugak bergambar sekeluarga !

Dah bertahun merancang tapi gambar tak beberapa cun ditambah anak anak tak nak bergambar sekali. Biasa la kan.. budak budak ! Huhu.. Tapi hikmah beraya di KL tahun ni , dapat juga bergambar dengan tenang di pagi raya ! Diorang pon beri kerjasama penuh untuk mendapatkan hasil yang lumayan ! Hehehehehe.. 





Alhamdulillah... ada gak kenangan.. Nanti aku takda, boleh la anak anak tengok gambar ni.. tau camana perangai masa kecik kecik dulu dan betapa penyayangnya daddy diorang.. Heeee.. nak jugak tuuu ! 
Ok.. pla raya ke 2 , balik Kelantan lak ! Ore Kelate , jom jumpaa ! 




Bersama Qhaliff menunaikan solat sunat Aidilfitri !

Seronok ! Dia pun seronok dapat gi ikut aku gi solat di masjid setelah berkali kali nak ikut aku. Aku ingatkan dia akan buat hal dia sendiri di masjid tapi rupanya.. huhu... Alhamdulillah ! Bijak dah dia rupanya..
Ikutkan aku nyaris nak hantar dia balik ke rumah setelah berada di kawasan masjid. Kenapa ?? Dia 'bising' sebab baju raya dia kena hujan ! Memang kebetulan pagi tadi tu hujan rintik rintik.. Cuma tak sangka la dia begitu perangai dia.. jaga penampilan gitu !! Huhhhh..
Aku bagitau dia. nanti hilang bila kena matahari. Tak perlu risau.. Aku tunjuk juga orang lain yang turut kena hujan.. Baru dia tenang..  Dan dia masjid , dia ikut je aku solat.. dia dah memang belajar di tadika pon. 
Cubaan memujuk. 
Tak sia sia antar gi sekolah ! Huhuh.. Baru tau camana rasa 'sejuk perut ibu mengandung'. Hahahaha..

Apa ??? Akaun Instagram aku kena 'disable' ??

Tiba-tiba aku dapat email berbunyi begini !

Hampeh !!! Unta padang pasir mana report ig aku ni ??? Punya la berhemah aku punya posting.. boleh kata post pasal  gitu ! Puihhh.. aku sumpah jugak jadi biawak komodo nanti ! Aku try klik 'make Rerport on here' .
Aku was was jugak sebenarnya. Tapi tak pe.. aku try.. Pada masa sama gak , aku check dari mana email ni datang.. 
Instagrammail.com ??? Biar betul ? Takkan kot.. Aku check email email lama aku bersama Instagram. Dulu rajin aku beremail dengan Instagram ni.. heheehe.. Nasib baik masih ada email email cinta dari mereka.. 

Huhhh... Nyaris aku terkena gak ! Huhuhu.. Jilake punya manusia.. Ada je cara diorang nak hack akaun kita ! Korang , hati hati yer.. Aku pasti sangat hari ni diorang hantar banyak email secara rawak... 
Aku sumpah diorang ni jadi papan kekunci budak tadika di Mogadishu !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI