Selasa, 18 Julai 2017

Produk Cosmoderm sebagai ' Duit Raya ' pada orang dewasa !

Minggu lepas , rakan-rakan blogger datang beraya. Asalnya 3-4 orang jer.. sekali datang , tu diaaa ! Satu batalion. Haaa.. mengelabah dibuatnya. Nasib baik wife dah sediakan sedikit juadah. Kuih raya , memang abis dah dibedal aku dan Zahra.. hehehehee..
Alhamdulillah.. 
Nasib baik laaa ada juga makanan. Diorang kata tak payah masak ! Amboiii.. takkan kita terima tetamu , nak biar minum air sirap je kan ? Hehehe..Kan kan ? Tak syiok la gituuu... Maka untuk mereka ada la bihun goreng ayam , pulut kuning dan sedikit kek dan tart yang ditempah khas.. istimewa dari KhaisyaDelite. Sedap ! Tetamu puashati gitu.. 
Pastu ada yang pulang awal sebab ada open house di rumah kawan kawan. Tetiba ada sorang kawan tu bersuara.. Nak mintak Deep Heat Lotion Cosmoderm. Sememangnya kat aku ada banyak sebab aku suka pakai ! Heheheheh.. 
Sememangnya diorang adalah pengguna setia Cosmoderm seperti aku. Nak guna produk lain tu , memang liat dah.. sebab dah tau serasi dengan kita.. kan kan ? Bila aku bawak keluar kotak berisi produk Cosmoderm ( banyak stok aku ! ) , masing masing pakat pilih apa nak ! Hehehee.. Kira ni duit raya dari aku laa.. Sila pilih 2 produk je yer.. persamaan seorang RM50 ! Hahahahaha.. Ok la kan ? 
Dan masing masing amik apa yang mereka nak sangat selama ni. Nak beli tak sempat lagi katanya.. Nak beli online gituu.. tak pe.Karang ada berita baik ! 



Si Mera sorok satu produk khas untuk wanita.. Pencuci Manjakani ! Hahahaha.. Segan dia nak bergambar katanya.. Tak pe.. Yang penting kesan pada si pemakai.. kan kan ? Semua yang mereka pilih tu memang bagus sekali produknya. Biasanya aku beri pada ahli keluarga aku di Cheras dan juga di Kelantan. Hehehehe.. Diorang suka guna gak. 
Oh ya... berita baik juga korang yang tercari produk produk Cosmoderm ni.. Selain beli secara online di laman web Cosmoderm , www.cosmoderm.com.my .. korang juga boleh dah beli di farmasi Caring dan juga Watson ! Haaaa... Terbaik kan ? Kalau di Alamanda Putrajaya , Wellness ada jual. Ari tu tengok diorang susun.. cantik je ! Yelah , produk bagus kan ? 
Pasni leh la buat cam aku buat tu eh.. kasi pada kawan kawan tersayang ! 
Ahaaa.... Diskaun ? Ehh.. ada ! Jangan risau ! Korang kena selalu follow up page Cosmoderm atau instagram Cosmoderm. Setiap aktiviti akan diupdate di situ. Sebarang pertanyaan pon leh je kemukankan di sana juga. Ok ? Jangan risau.. Produk ni HALAL yer ! Ada sijil lagi.. 
Info lanjut di : 
Careline : 1700 815 495 
Facebook : https://www.facebook.com/Cosmoderm/
Instagram : https://www.instagram.com/cosmoderm/
Web : www.cosmoderm.com.my

Daddy mula 'amuk' !


Aku tengok keputusan peperiksaan Qhaliff tempoh hari.  Aku tak 'melenting' masa tu. Aku kasi dia 'bergumbira' dulu. Tunggu keesokkan harinya , baru daddy panggil dan buat post mortem. Selama ni aku biar je dia.. nak tengok kemampuan dia di tadika. Apakah dia mampu atau tidak , menangkap apa yang cikgu dia ajar di sekolah. Heehehehe... 
Yer , dia boleh ! Tapi di sekolah je.. di rumah , dia tak fokus dah ! Dia 'terlebih lemak' dengan aku. Hurmm.. Maka honeymoon dia dah abis. Memang la baru 5 tahun tapi kena didik dari sekarang. Aku kena bagitau dia yang aku serius ! 
Aku test dia malam tu. Amik buku Peter And Jane , suruh dia baca depan aku. Hurm.... Suara ChipMunk jer. Halussss jeer. Hurmm.. Kasi peluang lagi.. suruh baca lagi dan lagi.. Hurmm.. Dia tau tapi bercelaru kepala otak dia ! Macam macam dia pikir ! Adehhhh... 
Aku pura pura marah. Aku tinggikan suara. Terkejut dia. Air mata nak mula berjurai. Aku suruh dia tahan ! Jangan menangis ! Baca.. baca.. baca ! Aku baca dia ikut. Aku suruh dia eja. Aku nak tengok setakat mana dia kenal huruf. 7 bulan dah dia gi tadika. Nak tau pencapaian dia setakat ni. Dan sememangnya dia kenal huruf ! Boleh mengeja. Tapi MAIN je dalam kepala dia. 
Jam 10 malam. Aku suruh dia tidur. Dia nak main game. Aku pandang dia. Nak tidur atau nak baca buku ? Aku kasi dia pilihan. Dia jawab tidur ! Masuk bilik terus. Sebelum tu , aku panggil dia. Peluk dulu. Saja kasi dia tenang hati semula. Aku suruh mak dia pun masuk sekali. Malam tadi semua tidur awal ! Bangun awal semua esok paginya , perancangan aku. Aku nak dia membaca dia pagi hari lak ! 
Selepas subuh.. jam 7 pagi , kejut dia. Siapkan dia. Pastu suruh amik buku. Baca lagi. Dia menurut jer. Tak melawan pun walaupun hati berat. Heheheh. Tapi pagi hari aku tak la tegas ngan dia.. Tunggu malam karang. Aku nak cuba BM lak. 
Dalam usia 5 tahun yang dah bersekolah ni , aku nak dia boleh membaca dah sikit sikit. Tak lancar sangat pon tak pe.. Asalkan dia kenal BM dan English. Pada masa yang sama , boleh mengaji Al-Quran dah. 
Aku tau kemampuan dia. Tak perlu jadi pelajar terbaik dan terbilang pon... Yang penting , dia jadi hamba Allah yang soleh ! Tu je harapan aku. 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI