Ahad, 6 Ogos 2017

Lega akhirnya lubang hidung aku ! Terima kasih STORM Air Purifier !

Terus terang ni !! Haaa.. kalau bangun pagi tu , fuh... memang rasa cam payah je nak bernafas. Terpaksa mengali jap ! Hahahaha.. tersumbat wehhh ! Realitiknya , udara di kawasan rumah aku skang ni agak tak bersih sebab ada pembinaan berhampiran ! Bukti lain , tv dan set home teater aku senantiasa kena lap.. berdebu !! 
Penggunaan kipas berdiri pun bukan mengurangkan dan membersihkan udara malah menambah lagi.. Hurmm.. Apa yang boleh membantu menyelesaikan masalah aku ? Hurmm.. nak dijadikan cerita.. si mamat Korea di tv tu telah memberikan aku jalan penyelesaian ! Ditambah lagi dengan cadangan dari kawan aku sendiri yang juga orang kuat di Coway.. cadangkan guna STORM Air Purifier
Hari ni , kawan aku.. Fuad datang pasang sendiri di rumah aku.. STORM Air Purifier. Kipas berdiri , aku letak dalam bilik semula. Cuaca panas sekarang ni memerlukan penyejuk tambahan.. Air cond ada dah tapi masih terasa bahang. Sian kat anak anak.. 
Dia terangkan pada aku penggunaan STORM ni.. Mudah sangat ! Dan memang bagus sangat untuk aku yang memerlukan pengudaraan yang bersih dan segar. Terasa sesak dada wooo kalau tak bernafas dengan baik. 
Sejam selepas pasang... Qhaliff pun lena di atas sofa ! Lama dah tak nampak dia lena di petang hari.. terutama di rumah.  Selesa la tuuu. 
Nampaknya , malam ni.. lena la tidur aku ! Bunyi kipas berdiri tak lagi menganggu tidur aku.. Yang penting , aku tak payah dah nak mengali lombong di awal pagi ! Hahahahah.. Seriussss wooo ! Selesa sangat ! 
Nak tau pasal COWAY STORM Air Purifier ni ? Leh je whatsapp Fuad di 0172511025 atau pm di Instagram ,  @addtripleonetwo !

Keajaiban Sabun Champaca mengujakan aku tapi..

Wife guna untuk rendam kain buruk yang dah penat nak disental ! Hasilnya , memang menarik ! Kemudian dia guna untuk bersihkan tandas. Dia berpuashati !! Terus dia jadi agen ! Huhuh... Aku garu kepala.
Sabun Champaca ! Murah je katanya.. RM17.. Sekilo.
Aku macam tak percaya je kata kata bini aku ni. Dia ni mudah teruja. Hahahaha.. Aku nak test sendiri. Walaupun dia kasi bukti yang nyata lagi terang.. aku tak kira ! Aku nak cuba sendiri gak.. huhu.. Kalau berjaya , aku update dalam blog ! Freeeeee ! Huhuhu.. 
Dia test rendam tanpa sental... 

Waahh.. macam beli baru ! Tapi ada tempat yang masih degil. Ini kalau ditambah dengan sental . confirm lagi bersinar ! Huhuhhu.. Terus dapat idea aku ! Nak rendam beg Timberland aku.. dah 2 tahun tak rendam ! Dia punya kerak daki, entah camana la nanti ! Huhuhu.. Tak sempat nak rendam. Asyik sibuk ngan anak anak..huhuh.. 
Dan aku pun rendam dalam besen besar.. semalaman. Tak sental ! Malas.. penat !  Dan aku tabur je baki baki sabun kat lantai toilet. di dinding kemudian basahkan skit.. Esok pagi baru baru... kasi gosok sikit tandas.. nak tengok kesannya ! 
Awal pagi.. aku jemur beg. Air dalam besen tu.. perghhhh ! Dia punya 'gelap' , jangan cerita laaa.. Tapi tak la gelap cam kopi tuuu.. cam milo bajet punya rupa laa... Cuaca cantik. Kering pun cepat ! Aku tengok hasilnya.. Woww ! Cancel beli baru ! Hahahaha.. 
Bahagian bawah tu memang gitu yer.. Ala ala baldu skit kainnya.. Aku berpuashati. Tapi tak la 100% hilang.. kalau disental sikit , aku boleh kasi 100% ! Tapi tanpa sental ni pun aku dah berpuashati.. ok la kan ? Kalau yang ada anak ramai... baju sekolah.. kasut sekolah.. kasi rendam je. Tak yah sental. Ada yang kata keluar la kerak kerak daki tu.. huhuh.. 
Mana nak beli ? Hurmm.. kalau area Putrajaya tu , bini aku la agennya.. hahaha.. luar dari wilayah , dia tak sempat nak pos ! Keje banyak katanya.. Hurmm.. Tu pasal aku malas nak promote ! Hahahaha..

* Sila guna sarung tangan pada mereka yang berkulit sensitif. 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI