Ahad, 3 September 2017

Antara LG V30 dan Samsung Galaxy Note 8 !

Hurmm... tengok di Youtube , video mengenai kedua dua phone ni.. LG V30 dan Samsung Galaxy Note 8. Hurmmm.. Kedua duanya baru je dilancarkan baru baru ni. Dan aku tengok spesifikasi dan juga kelebihan masing masing.. 

Secara jujurnya , aku terpikat dengan aplikasi LG V30 yang ditunjukkan di dalam Youtube yang mana memenuhi kehendak aku tetapi Samsung Galaxy Note 8 , lebih aku minat sebab ada S Pen dan semakin gempak penggunaannya.  Dari segi spesifikasinya , ke dua duanya tak jauh beza dan kebanyakkan telefon pintar berkelas tinggi , memang lebih kurang je cuma yang membezakan ialah aplikasi yang khas untuk mereka dan juga rekabentuk. 
Antara kedua dua ni , kalau korang tanya aku la kan.. andai ada orang nak kasi percuma , mana satu aku nak ? Antara kedua dua ni , aku pilih Samsung Galaxy Note 8 sebab aku nak mudahkan kerja aku.. aku perlukan S Pen. Kalau tanpa S Pen , aku punya Sony Xperia XZ Premium pon dah gempak dah.. 
Tapi ada satu masalah lagi.. hahahaha.. Tak lama lagi , Iphone pon keluar dah yang terbaru ! Hahaha.. Perang dah wehh. Cuma masalah sekarang ialah.. telefon pintar yang gempak gempak ni , harganya dha lebih RM3K. Ini bukan sebab gempaknya phone tu tapi nilai matawang kita yang semakin.. hurm.. 
Makanya, hasrat aku nak beli Note 8 ni , aku pendam je la.. Terlalu banyak komitmen kebelakangan ni. Nak gi gym pon kena pk banyak kali.. hurm... 
Ada yang nak belanja ke Samsung Galaxy Note 8 ni ?

14 jam memandu pulang dari Kelantan !

" Bang.. nak ikut mana balik esok ? Terengganu atau Gua Musang ? ". Soalan yang aku dah berkali kali dengar tapi aku belum beri kata putus walhal aku dah tau dah nak ikut mana.. Heheheh.. Ikut jam berapa aku bangun tidur esoknya yakni selepas aku tidur balik sesudah subuh. Aku sekarang tengah giler layan siri drama AfterMath di IFlix. Cerita lama tapi baru berkesempatan nak tengok. Leh tahan gak la cerita dia.. 
Jam 11 pagi aku bangun. Heheheh.. Hari terakhir. Nak kena cukup tidur sebab nak kena memandu lama.. Berapa jam , aku tak pasti tapi yang aku tau confirm lenguh tubuh badan punya. Bersiap... Jam 12.30 tengahari , bertolak dari rumah mertua. 
Pasang Waze. Dia suruh ikut Terengganu. Hurmm... Cam malas jer ! Aku gerakkan kereta ke arah Kuala Krai.. ikut Gua Musang. Tapi baru setengah jam bergerak... dah sangkut dalam jammed yang berkilo meter panjangnya. Oh nooooo ! Tamo tamo... Aku tukar haluan... ikut arahan Waze... Ke Terengganu ikut LPT.
Masalah aku bila guna LPT ni , aku akan ikut Jalan Pantai dulu.. nak menikmati keindahan pantai sebelah sana. Pantai belah sini , memang cantik cantik la pemandangan dia.. Pastinya aku akan abiskan masa dalam sejam duduk makan bertemankan bunyi deruan ombak.. bersama anak anak. 
Alhamdulillah.. cuaca cantik sekali ! 






Cantik sangat tempat ni. Pastu ada jual udang goreng tepung..sotong.. ikan. fuh , memang terbaik ! Beratur panjang orang... tapi aku tak sanggup nak beratur. Nak kena pulang segera ke Kuala Lumpur sebelum malam. Aku tak nak memandu di LPT2 , tengah malam ! Heheheheh... Enggak berani dong. 
Berhenti beberapa kali untuk solat , mandi dan bersihkan diri.. akhirnya jam 3 pagi , kami sekeluarga selamat tiba di Sepang. Huhuhuh..
Nasib baik aku dah biasa.. Lama tu tak pe asalkan bukan jammed ! Kalau redah jammed macam ramai yang kena ketika nak pulang berhari raya ari tu , aku confirm gi berurut terus kat Phuket. Hahahaha.. 
Apa apa pun.. pulang beraya di kampung halaman lagi best dari duduk nganga depan tv , tengok cerita tah hapa hapa tah... selepas solat sunat Aidiladha , kan ? Heeeee.. Maka , silalah cari jodoh jauh jauh.. baru best ! 

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI