Khamis, 21 September 2017

Qhaliff kantoi depan guru-guru dia !

Hahahaha.. aku mampu gelakkan dia jer. Memang seronok tengok dia terkedu. Menundukkan pandangan dia jer.Malu ? Segan ? Takut ? Semua ada.. Hehehehe.. Ceritanya gini.. Aku gi jemput dia semalam di tadika dia. Wife kena gi Melaka. Ada kerja kat sana. Tapi takda masalah pon untuk aku sebab aku ada menda nak buat kat tadika Qhaliff tu.
Sampai tadika dia.. jam 3 petang.. aku duduk kat cafe sebelah tu. Aku nak 'test' makanan dia buat kali kedua. Kalau dah capai piawaian tertentu , maka aku nak tulis dalam blog. Kalau belum , aku biarkan dulu la.. Hee.. 
Dan 5 minit kemudian , Qhaliff turun bersama guru dia. Aku gi jemput. Pastu duduk kat cafe tu bersama dia. Dia mintak handphone dari aku. 5 minit je , kata aku. Dan nasib Qhaliff kurang baik.. hahahah.. tiba-tiba Guru Besar tadika tu baru sampai ke cawangan situ.Aku tersenyum. Qhaliff cuak ! Hahahaha.. Dia singgah dan duduk bersama aku... borak jap.
" Ticer.. Qhaliff kan.. kat rumah dia selalu main game. Tak nak belajar. Kalau nak belajar , dia nak SATU jer.. pastu suka marah saya.. ". Hahahaha.. Dia tak angkat muka pun.. Hehehe.. Seronok aku dapat kenakan dia kali ni. Biasanya aku ugut jer nak call , dia dah menangis nangis.. Nah , sekarang bertemu mata lagi. Hehehehe.. 
Beberapa minit kemudian , Ticer Arina berlalu pergi.. kelihatan Ticer Ayub lak .. Haahahaha.. makin terkedu la dia. Ticer Ayub datang singgah jap. Aku tanya perkembangan Qhaliff.  Dalam kelas dia ok. Aktif. Tak macam dulu la.. sekarang dah dengar cakap. Dulu agak susah nak menurut arahan. Buat kepala sendiri jer. Hahahaha.. Ternyata lebih berdisiplin sekarang ni. 
" Ticer , Qhaliff suka main game.. ". Aku  mengadu. 
" Mana adaaa.. ". Jawab Qhaliff dengan pantas ! Heeheehee..
Ticer Ayub berlalu pergi... Aku pandang Qhaliff sambil tersenyum..
" Haaa.. nampak ? Semua ticer kawan daddy. Nak main game lagi ? " . Kata aku pada Qhaliff. Dan dia sengih jer.
Dia tak taksub sangat dengan game tapi kalau dah mula main game , dia lupa ingatan ! Dan baru baru ni , dia kasi aku alasan untuk simpan semua gadget ! Dia tau dia bersalah dan tak mintak pon gadget tu. Dia seperti akui kesilapan dia. Heheheeh.. semua gadget dibekukan. Kalau nak tengok gak , 5 minit jer ! 

Aku dah mula pening...

Si Aariz dah besar dah dia ! Dah pandai bergaduh... dah pandai berebut mainan.. pandai menjerit dah pon dia ! Aduhh duh duhhh.. pening bapaknya ! Kalau kena ketika aku memandu , memang boleh jadi hulk jap aku. 
Dan paling tak leh blah.. dah pandai 'poyo' ! Sepupu dia yang sebaya dengan dia.. beza sehari , belum reti berjalan lagi... mamat ni punya la eksyen.. tunjuk skill berjalan sambil tersenyum gitu ! Amboiii.. amboi amboiii ! 
Tinggi.. dia ngan kakak dia yang 3 tahun usia tu pon dah boleh nampak juran dah. Macam tak lama lagi  akan sama ketinggian. Atas meja makan tu , jangan la letak barang tepi tepi.. dia boleh gapai gitu jer ! 
Rancangan tv lak sekarang , dia yang conquer. Abang kakak dia , duduk tengok je la Baby Tv ! Hahahah.. bapak dia.. mak dia... lama dah tak tengok tv ! Huhuhuh.. Nasib baik , daddy dah amalkan menabung makanya , tiada lagi TOYS r' Us ! Heeee... kalau tak , lagi peninggg.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI