Jangan cepat merungut!


Dah pandai dah diaaaa.. Pandai nak berjalan jalan amik angin. Kalau tak bawak , dia meraung dengan begitu cemerlang sekali ! Boleh menghadirkan rasa geram. Hahahaha.. Geram nak gigit dia. Tapi bukanlah nak marah pun. Dia pun reti bosan duduk dalam rumah. 

Minggu ni , aku ulang alik ke umah mak. Banyak kerja melibatkan blog dan juga group KBBA9. Ada je agenda dan program. Macam minggu ni , ada projek Fotophone yang dikendalikan oleh group KBBA9 sendiri. Satu lagi pencapaian cemerlang.. InshaAllah.. Dan aku ada banyak meeting. Maka terpaksalah aku tinggalah diorang sementara pada mak. 

Tenaga pengajar dari Sony ! 

Sebab itulah bila Aariz nampak je aku.. dia punya sondol kat aku.. aduh... Ajak keluar dari rumah. Lepak depan umah pon jadilah. Hahahaa.. Dan dia punya lepak amik angin tu.. fuh , macam orang tua. Tengok sana ... tengok sini.. pastu bebel bahasa Jerman. 

Bila tengok dia.. rasa kasihan dan bersyukur. Dikala ramai anak rakan rakan tidak sihat. anak aku begitu ceria. Alhamdulillah. Sebab tu aku kata jangan merungut ! Banyakkan bersabar dan bersyukur. Kan ? Memang budak budak gitu... rileks sudah... heeeee...

2 ulasan:

  1. Kita ni penat kerja pun, kena adakan masa dengan anak².

    BalasPadam
  2. kadang2 bila penat, geram dengan anak..especially time meragam. tapi bila pikir lagi sebab dia sihatlah dia banyak buat ragam..so bersyukurlah..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.