Larat ke gi gym bulan puasa ni ?

Aku post satu gambar di gym semalam. Adakalanya aku gi jam 4 petang hingga 6 petang atau aku gi selepas Asar hingga jam 7 petang. Baru balik. Hehehehe.. Syok bakar lemak sebelum berbuka. Kalau lepas Terawikh , dah malas dah. Hahahaa... 

Ada yang tanya.. boleh tahan ke ? Ikutkan aku dulu.. memang tak tahan sebab aku dah biasa bawa air ke gym. Memang bergelen air putih aku telan. Peluh meleleh leleh kuar . Sebab tu perlukan air. Tapi bulan puasa ni , entah camana.. aku boleh tahan walaupun hampir 2 jam dalam gym dan agak berat corak senaman aku. 

Apa yang aku amik ketika bersahur ? Dan selepas berbuka ? Hehehee... Macam aku pernah cerita dulu , aku tak makan nasi ketika sahur dan berbuka. Aku cari alternatif lain untuk ganti nasi ketika berbuka dan untuk sahur aku amik Susu Kambing Lazz. Bagus wooo.. Kurang gula tapi nikmat bila cicah dengan biskut.. Rasa perut tak padat ! Aku tak nak dah padat padat perut ni. Terasa cam kerbau balau je aku ! Huhuhuh.. 




Pastu protein original aku amik... sebelum tu , aku minum Cinch Shaklee. Ini untuk support dan juga protien bagi otot. Dan juga recovery. Lutut aku yang sakit ari tu , makin ok ! Alhamdullillah. Terasa lega. Aku tak sangka part ni sebenarnya. Huhuh..

Waktu berbuka pun gitu gak... Cinch Shaklee dulu baru makan. Sebab tu aku makan skit jer. Perut dah penuh. Huhuhuh.. Berbuka tu , aku cari ayam atau ikan bakar. Kalau ada , memang rezeki aku. Kalau tak.. huhuh.. makan je la apa yang dah dimasak. Kang tak makan ,merajuk lak. Hahahah...



Alhamdulillah.. Aku cuma dahaga sedikit jer. Penat tu , takda langsung. Yang penting , lemak terbakar. Aku tak nak simpan lemak lemak ni dah. Hahahaha.. Tapi aku tak nak kurus sangat. Heheheee... Sado skit ok laa... Terlebih sado pon tak nak. Tak larat nak beli baju baru. hahaha..


Untuk produk Lazz Susu Kambing tu , korang boleh beli dan simpan buat stok di hari raya ! Jangan makan banyak. Jaga kesihatan tu. Makan , makan gak. Tapi beringat. Hehehehe... Boleh je beli secara online di http://www.lazzdelivery.com/ .

Dan Cinch Shaklee serta Perfomance tu dengan Ustaz Nizam. Pm je dia. Nanti dia balas. Cepat gak sampai ke tangan selepas order.  Tu yang penting.. hahahaa.. 


3 ulasan:

  1. kalau dah biasa bersenam, memang tak rasa penat sangat tapi sahur wajib kena ambik something, memang prefer lazz, sebab bagi tenaga extra sepanjang hari. =)

    BalasPadam
  2. wah bagusnya boleh jaga kesihatan

    BalasPadam
  3. Betul tu, puasa pun kesihatan tetap kena jaga.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.