Tips Tempah Hotel Online

Hotel sekarang ni banyak yang mahal bila kita walk in without checking, so tu la pasal kadang-kadang tu kita rasa macam cekik darah je hotel ni. So siapa salah? Haha takkan nak salahkan hotel punya side sebab diorang memang dah set harga awal-awal. So apa yang kita kena buat? Nak kena check website hotel satu persatu then call them to ask about the price of their room? Macam banyak kerja kan? So aku nak share dengan korang cara yang lebih jimat masa dan duit. Dengan dunia teknologi yang sentiasa move forward ni, ada satu web and apps yang sangat2 tolong kita dari segi masa dan kos. What was that web ekk? Hahaha saja buat-buat lupa. Biar korang tertanya sikit. Hehehe. 

Traveloka, that is the name. Ada banyak hotel murah di Traveloka yang korang boleh check it out. So camne nak cari tu? Kena bayar registration fees ke? Kena pergi ke office diorang ke? Kena deposit duit ke? Haaa semua tu tak perlu. Korang just kena pakai komputer or smartphone korang. Buka website Traveloka, then korang dah boleh search hotel yang korang nak stay. But first korang kena type which area are you planning to go, daerah ke, negeri ke, negara pun boleh. International pun takde hal.

So once dah key in the area, korang pilih date nak pergi and bilangan pax yang nak stay at the hotel per room. So nanti akan ada list of hotels yang available. Korang boleh sort findings korang by sort to highest price, lowest price, popularity dan review score. Bergantung kepada korang. So kalau nak cari yang murah korang sort lowest price dan korang pasti terkejut. Sebab rupa-rupanya ada banyak hotel yang boleh jimatkan duit korang. So dari list tu korang boleh click satu persatu untuk tengok review by people yang ada experience kat sana. So please make wise decision. 

Dah pilih? Okay now book yourselves di Traveloka. Tak perlu call diorang tanya, sebab Traveloka is safe and secure, payment korang confirm sampai. Selain tu ada customer helpline just in case korang ada problem, and that service operate for 24 hours. So anytime korang boleh call. Kalau korang nak keluar negara pun info banyak ada kat sini, korang boleh tau apa area yang berdekatan, ada ATM ke, ada dapat parking free ke, free breakfast ke, ada business centre ke dan lain-lain. So within Traveloka korang dah boleh banyak tau pasal info tentang hotel yang korang dah shortlist. Yup my style, shortlist, buat comparison then book. This web is also useful for frequent traveler. Bookmark pleaseee. Korang takkan menyesal bila dah tau pasal Traveloka ni. 

So kat sini I betul-betul recommend Traveloka sebab kat sini lah korang boleh dapatkan hotel yang murah di merata tempat. Korang boleh tolong carikan untuk orang lain, pastu caj la diorang. Haha maklumlah nak kena bayar Data kan sekarang. So everything tak free. Nak surprisekan loved ones pun okay. Takdelah kantoi korang keluar pastu balik-balik dan ada tiket. While your love ones pergi toilet, I jamin semua ni dah setel. Dia keluar toilet je korang dah ada buat booking to a great place. Idea untuk married people, Traveloka banyak bantu korang. Especially yang mana ada anak, and nak gerak mana-mana pun susah, so with this awesome creation, korang boleh lepak kat rumah and buat booking sambil buat susu anak atau teman anak tengok Didi & Friends. Hahaha. Understandingkan I ni. Of course dah siap boleh hafal lagu-lagu tu. 

Ok guys, its time to open up your laptop, PC or smartfon dan terus browse Traveloka, even for windows browsing pun okay gak. Nak plan for future or very very future travel pun no problem. Boleh godek-godek date tu. So nanti bila dah try mesti korang terpikir, apsal la tak jumpa my artikel ni awal-awal kan. So have fun in finding the cheapest hotel. 

Byee.



6 ulasan:

  1. bagusnya ada traveloka ni.Selalu keliru..kalo nak travel.Hihihi,mana tempat ni nak search yang boleh dipercayai.Dah tau traveloka,takpelah.Nak bookmark terus ke smartphone ina,sekali dengan smartphone suami.Ekekekeek...

    BalasPadam
  2. Selalu jugak booking hotel dengan Traveloka, so far puashati!

    BalasPadam
  3. tak pernah try lagi traveloka. selalu guna apps lain. maybe lepas ni boleh cuba kalau convenient macam ni.


    BalasPadam
  4. booking melalui traveloka boleh guna debit card?

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.