Singkat tapi memadai !

Alhamdulillah.. percutian dekat jer untuk aku sekeluarga kali ni. Tapi bagi aku dah cukup memuaskan. Anak anak happy dan aku kembali bertenaga. Malas nak fikir masalah masalah dunia yang negatif. Takkan selesai punya masalah gitu. Sebaiknya , aku perlu masukkan unsur unsur positif di dalamnya. 

Walaupun percutian aku sedikit terencat dek kerana kembung perut bermula Jumaat lepas tapi aku tak kisah. Kalau tak kembung perut , aku mungkin kuat makan kat hotel hari tu sebab makanan dia sedap sedap belaka. Huhuhu.. 

Kenapa boleh kembung perut ? Aku rasa aku buat detox ari tu. Disebabkan aku alami sakit kepala yang amat sangat , aku kena cuci balik badan aku. Aku minum 'beet root ' dan 'air halia'. Berkesan ! Cuma kena sabar la skit. Aku demam dua hari dan kembung perut. Selepas tu , ok dah skit. Badan rasa selesa dan tidak pening kepala lagi. Toksin banyak ! Aku kena buat lagi untuk sehari dua pastu leh stop jap tapi masih kena jaga pemakanan. 

Kesan positif dari detox tu , aku minum air Red Bull kelmarin , tak abis ! Terlalu manis aku rasa. Buat pertama kali aku minum air tenaga gitu , tak abis. Kalau tak , sekali harung jer dah selesai. Dan aku perasan, di hotel.. aku minum kopi kosong. Kopi tu terasa manis dah. Tak campur gula tuu ! Tu diaaa... clear sungguh la lidah aku.


Alhamdulillah... Selepas bercuti di Impiana Hotel Ipoh , hari ni aku kembali segar. Cuma sedikit mengantuk. Hehehehehe.. Tidur jap pastu gi gym. Petang gi amik Qhaliff balik sekolah. Malam , jom gi gunting rambut Aariz ! Hahahaha.. Ni part paling mencabar. 

5 ulasan:

  1. nape zara tu? senyumlahhh.suka tengok senyuman zara tu.. ehehe. Sesekali reward family pon best..ilang stress.Anak-anak lah paling suka

    BalasPadam
  2. best kan dapat Recharge. Sebab tu saya akan bawa family bercuti sekali sebulan, just for the sake of bonding with my anak-anak

    BalasPadam
  3. Best dapat recharge energy untuk cabaran mendatang.

    BalasPadam
  4. Alaaa lama dah tak buat detox, kena cari lemon ni.

    BalasPadam
  5. penting sgt utk pi becuti sesekali kan. untuk refresh modd dan dapat idea baru

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.