Nak turunkan berat badan ? Cubalah Meal Replacement Kitsui !

"Abang Ben.. camana nak dapat badan cam Abang Ben ? Kena selalu gi gym ke ? Part makan camana pulak ? Kena diet atau kena kawal makan ? ". Persoalan yang ditanya setiap aku post gambar di Instagram atau gambar transformasi aku , baru baru ni.  Bukanlah nak tunjuk otot sangat pon tapi rasa bersemangat nak kawan kawan yang follow blog aku ni , turut menjaga kesihatan dan mengemaskan badan masing masing. Barulah kelihatan segak dan paling penting , sihat ! 


Ok.. Secara jujurnya aku cakap... antara bersenam dan makan , paling susah ialah makan ! Hahahaa.. Bersenam tu ok jer.. Memang suka tapi part nak jaga makan tu.. Ya Allahhh... payah aih ! Ditambah lagi bila ada food review atau orang rumah masak sedap sedap. Tapi wife memahami aku. Dia masak ala kadar jer cuma hujung minggu je baru sedap sedap. Tapi bila aku ke rumah mak aku , nahh.. di sinilah payahnya. Hahaa.. Paham paham je la kan. Bila mak dah masak tu , kena la makan. Kang kecik hati lak.. kan kan ?

Tapi sekarang.. aku rasa masalah aku selesai ditambah lagi wife aku pun dah bersuara nak jaga badan!  Bagus la kan ? Sama sama nak sihat dan kelihatan anggun seperti zaman bercinta dulu.. Aummm.. Hehehee.. 

Perkara pertama kena ubah ialah bab makan ! Sarapan pagi dan malam tu biasanya menjadi masalah. Dan jalan penyelesaian bagi masalah aku tu ialah mengambil Meal Replacement dari Kitsui. Boleh beli kat Watson dan juga Guardian. 




Seperti yang korang nampak di kotak tuu.. ada tulis Campuran Minuman Botani.  Ada Spirulina , Oat Fiber , Brown Rice dan Psyllium Husk.  Jap , apa itu Psyllium Husk ?? Aku tahu korang mesti nak tanya tu kan ? Ok .. sedikit info selepas aku google untuk penerangan ringkas. 

" Psyllium husk adalah sejenis serat larut air yg dtg daripada sekam biji Psyllium. Ia sejenis serat yg sangat bagus untuk kita amalkan dalam diet seharian. Banyak khasiatnya. Psyllium Husk boleh mengawal kadar penyerapan karbohidrat yg kita makan, Maka dengan itu Psyllium Husk akan membantu dalam penurunan berat badan.  Ia juga boleh menghalang usus anda dari mendapat kanser kolon
.
Psyllium Husk juga dikatakan boleh mengikat kolestrol dan bahan2 yg menyebabkan toksik kerana ia melalui saluran gastro-usus, Ini bermakna ia boleh membantu menurunkan paras kolestrol dan menghalang sebatian toksin dari di serap melalui dinding usus. ". 

Apakah Meal Replacement ni eh ? 

Senang cakap ianya untuk membantu mengurangkan berat badan. Maksudnya , melalui pemakanan la. Korang digalakkan amik 2 kali sehari. Pagi jika tak sempat nak sarapan dan malam bersama buah-buahan. Itu kalau aku la. Di masa tengahari , kalau nak nampak kesan yang cepat , boleh la amik gak bersama buah-buahan juga. Pastu , jangan lupa bersenam. Jangan malas part ni sebab bersenam bagus untuk kesihatan. Sebab melalui bersenam , toksik dalam badan pon boleh keluar. Disamping tu boleh fit gak.. kan ? Barulah cantik dan kacak ! 

Ok... Jom tengok bahagian kandungan juga amaran lak ! Kandungan seimbang kan ? Di bahagian Perhatian tu , kena amik berat yer. Mereka yang ada tergolong di dalam yang diperkatakan tu, sila ambil maklum.  Jangan main sebat je minum. 





Rasanya camana? Hurm... kalau korang tanya aku laa kan , rasanya camana... Rasanya bagus. Hahaha.. Ada la cam rasa nasi perang gitu.. Pernah makan kan ? Haaa.. tapi sedap la. Takda la rasa muak gitu. 

Nak bancuh pun senang jer. Dalam bentuk sachet je pun. Bancuh dengan air suam sebanyak 250ml-300ml , pastu goncang beberapa saat. Kalau dalam cawan , kacau je sehingga larut. Dan minum ! Tadaaa.. tu jer. Pastu leh gi gym.. kalau aku la ! Hehehe.. Tak perlu dah nak loading dengan pelbagai jenis makanan. Hahahaa.. Kuar laaa six packs aku pasni. 


Untuk maklumat lanjut :

Web : www.kitsui.com.my
Facebook : Kitsui Malaysia
Instagram : KitsuiMalaysia

15 ulasan:

  1. wowww...baru tau.Meal replacement ni apa fungsi.Nak juga cari.. bagus yea menggunakan botani serta gabungan oat ni.

    BalasPadam
  2. Nak cuba jugakkkk, tak tahan nampak lauk sedap... Hahahaha

    BalasPadam
  3. nak la. dah gemuk nih. hihiii

    BalasPadam
  4. Wah bagus la aben. Cam best plak meal replacement ni, jimat masa

    BalasPadam
  5. Will recommend pada husband..part kesihatan ni memang tak dinafikan kena jaga betul²

    BalasPadam
  6. Senang jer skarang ni kan . bukak sachet jer pastu bancuh dah blh mnum . Tak perlu nak ssh2 . Takpenah makan nasi perang jadi tatau laa guane rasa dia hehehe ..

    BalasPadam
  7. Biasa tengok tapi was was nak ambik. Pasni boleh laa nak cuba.

    BalasPadam
  8. Bagusnya ada sachet. Senang bawak travel.

    BalasPadam
  9. Nak cuba jugaklah, nak maintain 65kg ni payah betul. Hehehee!

    BalasPadam
  10. Bagus ambik meal replacement ni kalau betul2 nak jaga badan.. Tapi bak kata Aben, senaman kenalah buat jugak kan..

    BalasPadam
  11. Nak try la... Dah kawen berat makin naik...

    BalasPadam
  12. ada jugak duk usha kat watson haha tapi tak beli beli

    BalasPadam
  13. part kesihatan kene amik berat..kitsui ni banyak produk ..pilih yang bersesuain dengan badan erk..bagus ni kalau bagi dekat laki kita juga

    BalasPadam
  14. Baru smangat nak try, tapi sbb myusukan baby. Xdgalakkn lak

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.