Tarikan TeddyVille Museum , Batu Ferringhi di Pulau Pinang !

Pulau Pinang.. antara negeri di Malaysia yang senantiasa dikunjungi pelancong tak kira dari dalam dan luar negara. Sememangnya kebelakangan ni, Pulau Mutiara ada menampilkan tarikan tarikan terkini bagi memastikan pelancong tidak bosan bila berada di sini. Sejujurnya , terlalu banyak tarikan di Pulau Pinang sekarang ni. Cuma kena  belajar bersabar bila hadapi kesesakkan lalu lintas. 

TeddyVille Museum antara yang terbaru. Terletak di dalam DoubleTree by Hilton Penang , Batu Ferringhi dan mudah nak diakses melalui kereta persendirian mahupun bas awam.  Memang berbaloi masuk sini terutama mereka yang kaki bergambar. 

Parking kereta di tempat yang dibenarkan kemudian masuk ke dalam hotel. Haa.. Nanti jumpa la dalam tu. 

























Best kan ? Puas bergambar. Pastu boleh shopping ! Beli teddy bear gituu.. hehehe.. Baju baju puny banyak ada jual. Boleh follow di :

Instagram : https://www.instagram.com/teddyvillemuseumpenang/
Facebook : https://web.facebook.com/teddyvillemuseum/
Hastag : #TeddyVilleMuseum


15 ulasan:

  1. next trip ke penang nak masuk sini la!

    BalasPadam
  2. Baru tahu teddy ville museum ni..agak menarik.. wishlist 2019

    BalasPadam
  3. comel jeee. baru bukak eh? dulu masa study kt penang xde lg

    BalasPadam
  4. nak ikut kalau p penang lagi..

    BalasPadam
  5. Menarik.. remind me of korea. Pnh g muzium teddy. Besnya sini pn ada

    BalasPadam
  6. Bestnya.. hari ha nak pergi tapi tak sempat

    BalasPadam
  7. Kalau bawa bebudak ni mesti depa jerit keseronokan jumpa banyak teddy cenggini hehe

    BalasPadam
  8. Menarik! Harga masuk pun takde la mahal sgt ek..

    BalasPadam
  9. Menarik ya kat sana tu..macam2 ada

    BalasPadam
  10. best giler bila ada teddy museum ni..

    BalasPadam
  11. Bestnya pi Penang, lama dah tak pi. Banyak dah tempat menarik!

    BalasPadam
  12. Wow..bawu tahu Ada muzium teddy mcm nih huhu

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.