Buang masa gi gym ! - BEN ASHAARI

Buang masa gi gym !


Post gambar boroi di Facebook dan Instagram , memang dapat tumpuan ramai terutama awek awek jelita. Yang lelaki , pelik ! Apahal boroi ? Apa dah jadi dengan Ben ??? Bukan ke rajin ke gym ? Kalau gini , buang masa je la gi gym. Baik boroi jer. Awek pun ramai suka.. kan kan ?

Tapi kalau aku tak gi gym , apa sukan aku nak main ? Dulu boleh la layan bola sepak tapi bagi aku cam tak berbaloi jer. Hahahaha.. Hiking ? Hurm.. lama pulak masa nak tinggalkan rumah. Sian wife kena jaga anak anak lak. Badminton ? Tak de hala tuju buat aku. Hahahaha.. Dah tua nak masuk pertandingan. 

Maka aku pilih gym je la. Hasilnya pon nampak , kan ? Dan sebagai blogger pastinya keterampilan diri amat penting. Maka kena la nampak segak dan kemas terutamanya ketika nak pergi jumpa client. Heee... 

Tapi kos bukanlah kecik. Makan banyak modal gak. Namun kena bijak dan atur strategi. Aku dah lama pasang strategi pasang badan ni dan Alhamdulillah menjadi. Aku atur strategi ni ketika usia 28 gitu. Aku kenal gym dalam umur 23 gitu tapi start serius dalam umur 28. Bukan masuk pertandingan tapi memastikan setiap sen aku tu , dikembalikan pada aku ! Haaa...


Buang masa gi gym ? Sebenarnya... apa saja kita buat perlu ada pelan perancangan yang teliti. Kalau sekadar nak abiskan masa , memang akan abiskan masa. Tapi bagi aku..gym ni antara punca aku masih kekal di dalam dunia media sosial  Buang masa atau tidak , hanya aku saja tau betapa berbaloinya !

2 ulasan:

  1. Rindu nak pergi gym..
    Gym selalu aku pergi untuk wanita tu dah tutup, alasannya sebab takde orang
    Sekarang campur dengan lelaki, Laki aku tak bagi pergi huhuhu takut mata jahat , makanya gym aje kat rumah :(

    BalasPadam
  2. mesti ramai yg dm a.ben kan?hihi

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.