Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 19 Februari 2014

Bila dipisahkan kerana kerjaya ..

 

Hurm.. Dipisahkan ! Camana la agaknya kalau aku berpisah dengan Qhaliff..

Yelah , aku ngan dia dah macam belangkas ! Dia pon tak leh berenggang dengan aku .. Asal aku melangkah je , dia dah peluk kaki aku ! Hahahaha .. Adehh ..

2 orang sahabat aku , terpisah dengan isteri dan juga anaknya .. kerana kerjaya memasing ! Bukan nak sangat tapi dah kerana ‘arahan’. Apa boleh buat ?

Kesian sebenarnya tapi aku tak leh nak tunjuk kesian sangat sbb nanti kawan tu lagi rasa sedih. Aku kena selamba supaya dia lebih tabah..

Perit .. aku tahu.. Apatah lagi bila melihat wajah anak yang masih kecil. Nasib baik anak memasing masih seorang .. Kalau ramai ? Hurmmm.. Sebab tu Allah tak kasi lagi kan ? Kan cantik perancangan Allah tu.. DIA tau apa yang DIA buat.. Kita tak yah la nak pertikaikan ..

Berpisah dengan orang tercinta ni , perlukan kekuatan mental. Kena tunjukkan kita mampu .. Dalam hati Allah saja mengetahuinya.. Tak pe la wahai sahabat .. Yang penting di saat begini , rakan rakan ada di samping. Menasihati agar lebih menggunakan masa ini utk menghargai kenangan lalu dan juga masa mendatang ! Jangan persiakan nanti bila masa itu datang .. kan ?

13 komen :

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Walau terpisah tapi ada hikmahnya ;)

emmas CAHAYER berkata... [Reply to comment]

mmg perit sgt bila terpisah nih, pisah hidup leh lg ubat wendu berjumpa. pisah mati hanya doa n ziarah jer leh dipjgkan

careno berkata... [Reply to comment]

TQ my Bro... InsyaAllah... dugaan perpisahan sementara ini akan dilalui dgn tabah wpun agak perit...

Cik Mimie berkata... [Reply to comment]

Insyaallah, semoga kasih sayang dan rindu itu makin tebal bila terpisah untuk sementara waktu :)

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Walau terpisah jauh dimata,tetapi di hati xkan terpisah.. Smga beliau kuat dan tabah dlm ujian mncri rezeki :)

Hidayah berkata... [Reply to comment]

Yelah...bila baca mereka terpisah ngan anak / isteri mmg terasa gak.. lepas nih silap silap kang diorang update blog/luahan hati ke.. rindu family ke.. terkenang ke.. mau makcik dayah nih ha yg sendu sama..

Dayah selalu fikir..

Allah nak bagi yang lebih baik.

:)

Allah tahu apa yang terbaik.

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

tak terbayang kalau mcm tu kena kat saya..hubby balik kerja lmbat sikit pun saya dah gelabah telefon..mmg ssh nak berenggang..

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

ala lan dgn papa dh nangis tu..hahaha

aQu Mad berkata... [Reply to comment]

sedih plak baca entri nih.. hmm..

nabila biela berkata... [Reply to comment]

hurmm..betol..ape2 pun all da best bro

Ayu azmir berkata... [Reply to comment]

berpisah sekejap je tu

Kira Sakura berkata... [Reply to comment]

hanya yang melaluinya je yang paham erti tabah redha dan bersabar tue. betol abg ben PJJ dengan suami saat hanya berdua sehebat ujian nya masa dah ada baby kecik nie.

perlu kuat mental dan fizikal. kena byk doa. insyaAllah Allah permudahkan urusan kita dalam bentuk yang kita tak sangka

Firdaus Redscarz berkata... [Reply to comment]

setiap kejadian ada hikmahnya.. Bersabarlah wahai teman teman..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI