Jadi pengguna bijak !

 

Terlebih dahulu , jutaan terima kasih pada rakan-rakan di Facebook kerana memberikan pendapat , pandangan , malah ada siap tagged mereka yang berkenaan hingga masalah ini diselesaikan dalam masa yang cukup singkat ! Dan kepada pengurus TNB Cawangan Sepang juga , terima kasih sangat sangat kerana memberi respon dengan pantas walaupun hanya meninggalkan komen di blog ! Bagus , sbb ramai boleh nampak apa masalah kadang kadang ramai tak faham ..

Seperkara yang aku belajar daripada isu ini ialah , jangan cepat nak marah mereka yg terbabit.. Jd pengguna bijak. Dptkan maklumat dan penerangan dari pihak berkenaan dan juga pandangan rakan rakan yg pernah alami masalah serupa.

Kemudian ambil tindakan seperti mana aku buat. Gi terus ke cawangan yang berhampiran dan dapatkan maklumat lebih lanjut.Kalau nak telefon pon boleh cuma takut tak berapa nak faham .. hehehe ..

Tolong jangan melenting sebelum tindakan diambil. Kalau dah buat tindakan namun tiada respon , baru boleh melenting dengan membuat aduan ke tribunal pengguna.. Heheheh .. Apa guna bising bising kan ?

1 ulasan:

  1. Memang betul tu bro... Kita perlu jadi pengguna yang bijak :)

    BalasPadam

PeringatanIni adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.